PVGZ toert langs Open Monumenten

Klarenbeek- Zaterdag 18 september een tiental Klarenbekers verrast met een rondrit langs open monumenten in Voorst. Met de bus van PVGZ en door vrijwilligers Dinie Smallegoor en Anja Boonzaaijer werd ’s morgens en ’s middags een rondje gereden in de fraaie omgeving. De rit ging langs monumenten zoals de Kleine Noordijk en kasteel de Lathmer. Groot Noordijk in Twello opende haar oprijlaan speciaal voor de bus zodat het gebouw goed bekeken kon worden.

Ook vertelden de bewoners over de historie van het monumentale pand. Koffie was er bij de romantische Sint Martinuskerk in Bussloo, met een lekkere koek gesponsord door Janiska de Wolde. De Klarenbekers waren blij om na de lange coronatijd weer eens een ritje in de omgeving te mogen maken. Ze werden weer thuis afgezet en konden terugkijken op een geslaagde Open Monumentendag.

Het initiatief van de Gemeente Voorst om deze ritjes te organiseren is met succes opgepakt door dagbesteding geWoon!, Anja van Zorg en Welzijn Klarenbeek en enkele lokale vrijwilligers.

woensdag 22 september 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws