Renske Helmer-Englebert wordt waarnemend burgemeester Gemeente Voorst

Burgemeester Jos Penninx heeft maandag 2 augustus zijn laatste werkdag en gaat daarna genieten van zijn pensioen. Inmiddels is hij samen met zijn vrouw begonnen aan een kleurrijke afscheidstour langs alle dorpskernen van de gemeente Voorst. Een opvolger is nog niet gevonden en daarom is Renske Helmer-Englebert per 24 juni 2021 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Voorst. Zij start haar werkzaamheden per 16 augustus aanstaande.

Renske Helmer-Englebert (51 jaar, lid van de SP, opgegroeid in Brummen) is van 2014 tot en met 2020 wethouder geweest in de gemeente Nijmegen. Daarvoor was zij van 2011 tot 2014 raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Nijmegen. Zowel de gemeente Voorst als de commissaris van de Koning zien Renkse Helmer-Englebert als de juiste kandidaat voor de gemeente. Commissaris van de Koning John Berends heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Voorst besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen per 16 augustus 2021.

Oorspronkelijk komt mevrouw Helmer-Englebert uit de zorg. Vervolgens heeft zij ruime politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan als lijsttrekker, raadslid, wethouder en locoburgemeester van een 170.000 plus gemeente. Ze wordt omschreven als verbindend, maakt zich snel inhoudelijke dossiers eigen en brengt een frisse blik met zich mee. Mevrouw Helmer-Englebert zal waarnemen tot de installatie van de nieuwe kroonbenoemde burgemeester in februari 2022.

woensdag 21 juli 2021

Deel dit bericht