Ria 25 jaar als vrijwillig chauffeur op de Buurtbus

Klarenbeek- Afgelopen maandag 9 januari was het precies 25 jaar geleden dat Ria Hissink uit Klarenbeek zich aanmeldde om te gaan rijden als vrijwilliger op de Buurtbus. Nu is dat de Buurtbus Stedendriehoek; in 1998 was dat nog de Syntusbus Klarenbeek. Deze werd opgericht omdat steeds meer regionale buslijnen werden opgeheven en er gaten ontstonden in het openbaar vervoer.

Om toch een sluitend netwerk van openbaar vervoer te houden werden op verschillende plekken in de provincie met ondersteuning van de Provincie en een reguliere vervoerder Buurtbusverenigingen opgericht, zo ook in Klarenbeek. Later is Buurtbusvereniging Stedendriehoek uitgebreid met nog 2 bussen, vanuit Twello en Voorst, zodat het hele gebied regio Stedendriehoek werd voorzien met lokaal OV. De bussen rijden 3 lijnen: 506, 507 en 508 en rijden in een gebied dat ruwweg begrensd wordt door Station Twello, Voorst, Klarenbeek, De Maten. Passagiers krijgen daarmee een goede aansluiting op het overige OV en de regio. Op dit moment zijn de bussen in beheer bij EBS.

Op 9 januari 1998 is Ria gestart als chauffeur op de Buurtbus en heeft sinds die tijd wekelijks minstens één dienst van drie uur gereden op de bus. Als iemand ziek was of vakantie had was Ria vaak bereid die openvallende dienst er nog bij te doen en vaak deed ze dan ook nog de vroege dienst beginnend om half 7. Waarbij ook aangetekend moet worden dat zij wekelijks voor haar dienst, ook nog met de bus naar de wasstraat in Apeldoorn gaat. Ria is een chauffeur waar we op kunnen rekenen. Met een delegatie van chauffeurs en bestuur hebben we Ria afgelopen maandag in het zonnetje gezet. We danken Ria zeer voor haar inzet de afgelopen 25 jaar en hopen dat ze nog vele jaren bij Buurtbusvereniging Stedendriehoek wil blijven rijden.

Wilt u na lezen van dit verhaal meer weten van de Buurtbus kijk dan eens op bbv-stedendriehoek.nl

woensdag 18 januari 2023

Deel dit bericht