Ruimte en water gezocht voor Dorpsverfraaiing Twello

Twello- Voor het bewateren van de vele bloembakken en rotondes heeft de Stichting Dorpsverfraaiing Twello een tractor en een watertank met een capaciteit van ca 1200 liter tot haar beschikking. Dit benodigde water wordt tot op heden belangeloos beschikbaar gesteld door de gemeente en op de gemeentewerf mag de Stichting daar het bronwater oppompen om de watertank te vullen. Voor het onderhoud beschikt men over een bakfiets en een aanhanger. Beide voertuigen mogen ook belangeloos gestald worden op de gemeentewerf. Echter, de gemeentewerf gaat eind 2021 dicht. Dit houdt in dat het tappunt en de opslagruimte niet langer beschikbaar is.

Hoe nu verder?

De plantenbakken en de rotondes hebben water nodig. Met name in de warme perioden zijn de planten en bloemen erg dorstig. Door de sluiting van de gemeentewerf zijn de Dorpsverfraaiers op zoek naar een geschikte plaats waar bronwater opgepompt kan worden, bij voorkeur in of in de omgeving van het centrum van Twello. Tevens zal hiervoor een stroomaansluiting aanwezig moeten zijn. Voor de huisvesting van de bakfiets en de aanhanger kan men waarschijnlijk over een mobiele unit beschikken van 6 x 3 of 9 x 3 meter van beton. Hiervoor wordt nog een plaats gezocht waar deze geplaatst kan worden, (bij voorkeur bij het bronwaterpunt).

Ieders belang

Deze oproep is in het belang van iedereen om de (ruime) kern van Twello gezellig en kleurrijk te houden. Wie kan de Dorpsverfraaiing uit de brand helpen door het plaatsen van de genoemde unit en het slaan van een bronwaterpunt met de aanwezigheid van een stroomaansluiting voor een langere periode. Uiteraard is een redelijke vergoeding bespreekbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met voorzitter Frans Jansen, voorzitter@dorpsverfraaiing.nl of met onze secretaris Klaas Dusselaar, info@dorpsverfraaiing.nl.

woensdag 31 maart 2021

Deel dit bericht