SaabWorld investeert in failliet merk

VOORST- Het Zweedse automerk Saab mag dan in 2012 ten onder zijn gegaan, er zijn nog genoeg liefhebbers die het merk trouw blijven. Speciaal voor hen breidt ondernemer Thom van der Wiel – tegen de stroom in - zijn bedrijf nu fors uit. Op 21 december opende SaabWorld officieel de deuren van het nieuwe pand in Voorst.

Thom van der Wiel, de bevlogen eigenaar van SaabWorld, werd als jochie al gegrepen door het tegendraadse van Saab, en dan specifiek door een advertentie van het Zweedse merk waarin een Saab letterlijk tegen de stroming ingaat. Van der Wiel studeerde bedrijfskunde en werkte jarenlang in het bedrijfsleven, maar gaf ruim tien jaar geleden zijn baan op om zich volledig op zijn liefhebberij voor Saab te storten. Van der Wiel: “Er zijn nog zoveel liefhebbers van het merk die nauwelijks meer bij de traditionele adressen terecht kunnen. Wij vullen deze leegte in.” Geheel in de lijn die het eigenzinnige merk zo lang heeft kunnen volhouden…

Saab staat al sinds halverwege vorige eeuw voor dat karakteristieke en eigengereide automerk van Scandinavische allure. Komend uit de vliegtuigindustrie maakte Saab furore in de rallysport met de befaamde tweetakts. In de jaren ‘70 en ‘80 pionierde het bedrijf met turbotechnologie en diverse slimme innovaties zoals de koplampwissers, zelfherstellende bumpers, de inklapbare stuurkolom en actieve hoofdsteunen. Mede hierdoor groeide Saab uit tot een merk met een trouwe schare liefhebbers.

De grote merkentrouw kon echter niet voorkomen dat Saab in 2012 omviel. Zelfs de gevierde Victor Muller kon de ondergang niet tegengaan. Daarmee zijn de Saab-dealers van weleer één voor één verdwenen of oriënteren zich op een ander merk. Van der Wiel investeert toch opnieuw in het merk met zijn bedrijf in het Gelderse Voorst. Met een nieuw ingericht eigen pand van 1.200 vierkante meter, voorzien van een specialistische werkplaats, een volle showroom en vooral heel veel onderdelen.

Voor meer informatie: SaabWorld, Rijksstraatweg 119, 7383 AN Voorst. Tel: 06-10050290

Email: info@saabworld.nl / www.saabworld.nl

Thom van der Wiel voor zijn bedrijf SaabWorld

woensdag 8 januari

Deel dit bericht