Samen al 65 jaar naar Ameland

Twello- In schooljaar 1979-1980 gingen Ina Schipper en Willy van Triest voor het eerst mee op kamp met de zesde klas naar Ameland. Soms met de trein, soms met de auto, maar altijd met de boot en met heel veel kinderen naar dit prachtige Waddeneiland. Het programma zag er vaak hetzelfde uit en dat 5 dagen lang.In schooljaar 1979-1980 gingen Ina Schipper en Willy van Triest voor het eerst mee op kamp met de zesde klas naar Ameland. Soms met de trein, soms met de auto, maar altijd met de boot en met heel veel kinderen naar dit prachtige Waddeneiland. Het programma zag er vaak hetzelfde uit en dat 5 dagen lang.

Dit jaar was dus alles voor het laatst: samen kaartjes schrijven in Nes, de tractortocht over het strand, veel binnen- en buitenspelletjes, fietsen naar de vuurtoren, naar het reddingsmuseum, ‘uit eten’ voor vijf euro en natuurlijk de spelletjes- en feestavond. In het achterhoofd hadden ze steeds dat alles voor de laatste keer was. En ze deden het deze keer met net zoveel enthousiasme en liefde als de allereerste keer in 1980.

Uiteraard had de nieuwe generatie kampgangers wat voor juf Ina en mevrouw van Triest geregeld. Ze kregen een high tea aangeboden boven op het duin van High Chaparral met croissantjes, chocolaatjes en natuurlijk champagne. Daarvoor moesten ze wel eerst door een erehaag van kinderen heen die ze enthousiast toezongen.

Het zit erop. We bedanken juf Ina en mevrouw van Triest voor jullie inzet voor vele generaties kinderen in de afgelopen 32 jaar. We gaan jullie missen.

Kijk voor meer foto’s van dit afscheidstournee en dit geweldige groep 7/8 kamp op www.hietweide.nl

woensdag 22 september 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws