Sapdag op zaterdag 2 oktober in Welsum

Terwolde- Op zaterdag 2 oktober vindt op boerderij t Middel Ark aan de Arkerstraat 2 in Welsum weer de traditionele sapdag plaats. Op die dag is er gelegenheid om eigen appels en peren te laten persen door de Welsumse sapmobiel.

Jong en oud zijn van harte welkom om te bekijken hoe de Welsumse Sapmobiel honderden kilo’s appels en peren van oude fruitrassen tot heerlijk sap perst. U kunt nog appels en peren (minimaal 75 kg) aanmelden om te laten persen. Kijk daarvoor op: www.welsumsesapmobiel.nl

Ook is er een (informatie-)markt waar u onder andere jams, stroop, notenolie, honing, lokaal gebakken brood en andere boomgaard gerelateerde producten uit Welsum en omstreken kunt kopen. De hoogstambrigade is aanwezig voor het geven adviezen over het snoeien van fruitbomen. U kunt vanzelfsprekend een glaasje appelperensap of kopje koffie/thee met eigen gebakken (appel)taart kopen. Ook als u geen fruit laat persen, is er meer dan genoeg te zien en te proeven.

Welkom tussen 10.00 u -16.00 u op Boerderij t Middel Ark, Arkerstraat 2 in Welsum. Parkeren graag op de aangewezen plaatsen.

woensdag 8 september 2021

Deel dit bericht