Sapdag op zaterdag 5 oktober op IJsselhoeve de Blankemate

WELSUM- Op zaterdag 5 oktober 2018 vindt op IJsselhoeve de Blankemate in Welsum/ Nijbroek weer een zogenaamde Sapdag plaats. Naast gelegenheid om eigen fruit te laten persen door de Welsumse sapmobiel is er zoals gebruikelijk ook een markt met informatie over het beheer van hoogstamboomgaarden, met streekproducten en andere verwante zaken.

Op zaterdag 5 oktober, van 10 tot 16 uur, is oud en jong welkom op IJsselhoeve de Blankemate van de familie Hartmans in Welsum. Men kan ter plekke bekijken hoe de Welsumse Sapmobiel duizenden kilo’s appels en peren van oude fruitrassen tot heerlijk sap perst. Op de deel en het erf zijn jams, stroop, notenolie, honing en andere bijenproducten en cider uit de IJsselvallei te proeven en te koop. Ook is te zien hoe er walnootolie wordt geperst en zijn er zelfgebakken poffertjes te koop. Een bakwedstrijd completeert het geheel. Lever uw eigengebakken fruittaart, gebakken met producten uit de streek en met een omtrek van minimaal 23 cm in. Een deskundige jury zal de baksels beoordelen. Verder vinden er rondleidingen onder deskundige leiding in de boomgaarden plaats. Kortom, genoeg te zien, te proeven en te koop op 6 oktober op De Blankemate.

Boerderij de Blankemate (Blankematerweg 2) is gelegen aan het einde van de Arkerstraat in Welsum en per auto ook alleen maar bereikbaar via de Arkerstraat. Graag parkeren op de aangewezen plaatsen.

woensdag 2 oktober

Deel dit bericht