SC Klarenbeek vrouwen winnen ook in Friesland

KLARENBEEK-

De uitwedstrijd in en tegen Sint Anna Parochie werd vooraf aangekondigd als een lastige klus voor de vrouwen uit Klarenbeek. Want ondanks de 7 punten achterstand op Klarenbeek was er door de tegenstander thuis nog geen nederlaag geleden. Dus doel was om dat ritme te doorbreken.

De wedstrijd begon erg aftastend door beide ploegen. Maar na de eerste schermutselingen werd de eerste echte druk gezet door Klarenbeek. En dit resulteerde in een aantal grote kansen. Eén daarvan werd keurig afgemaakt door Kim Heuvelink. Zij blijft daarmee elke wedstrijd onafgebroken werken aan haar doelsaldo. De assist was van Britt Peters.
Een prachtige combinatie met grote balsnelheid en verleggen van de aanval van links naar rechts leek de 0-2 op te leveren. Helaas werd er voor buitenspel gefloten.
De rust werd dan ook met 0-1 bereikt. En dus was er nog geen afstand genomen en bleef het spannend hoe de ploegen uit de kleedkamers zouden komen.
Dat bleek voor Klarenbeek erg goed, want binnen een minuut lag de 0-2 in het doel. Een fout in de verdediging werd met een prachtig afstandsschot van Cynthia Beekhuis afgestraft..
Sint Anna Parochie kreeg maar kleine kansjes, met name wat schoten vanaf de 16 meter lijn. Maar de ploeg stond verdedigend verder goed. En ondanks het overwicht en prima spel van Klarenbeek was de voorsprong uitbreiden evenwel niet mogelijk.
Omdat de koploper ook haar wedstrijd won blijft Klarenbeek de nummer 2 met een zestal punten achterstand.
Zaterdag komt Oranje Nassau uit Groningen op bezoek. Ook dan kunnen de vrouwen wederom aan het thuispubliek laten zien waarom ze in de top van de 1e klasse meedraaien.
Een prachtig moment was nog de rentree van Lisanne van Gurp. Vorig jaar herfst liep ze een ernstige kruisband blessure op. En nu kon ze weer haar eerste minuten maken. Een prachtige actie in het strafschopgebied en een afstandsschot mochten evenwel voor Lissanne niet een doelpunt opleveren bij haar comeback. Maar wederom kunnen voetballen en deel uit maken van de selectie is al een grote overwinning. En voor trainer Jan Ligtenberg belangrijk om wederom een extra keuze te hebben in de aanval van de Klarenbeekse vrouwen.