Schutterskoning van Empe kan na 1100 dagen eindelijk zijn titel verdedigen

Empe- Nooit eerder heeft iemand zich zolang schutterskoning van Empe mogen noemen als Henk Achterkamp. “Ik ben gek op cijfers en heb uitgerekend dat ik op zaterdag 13 augustus (dan staat het traditionele vogelschieten weer op het programma in Empe, red.) precies 1100 dagen schutterskoning ben”, vertelt de oud-voorzitter van Oranjevereniging Empe (OVE) enthousiast. Door Rudi Hofman

De 72-jarige Achterkamp dankt zijn unieke record aan de coronacrisis. Deze zorgde ervoor dat OVE in 2020 en 2021 geen feesten in Empe kon organiseren. De sinds 3 jaar in Eerbeek wonende schutterskoning, die zich voorheen 40 jaar Empenaar mocht noemen, heeft erg veel zin in het komende feest.

Het vogelschieten is voor Henk het absolute hoogtepunt. “Zeker voor de wat oudere mensen is het geweldig om elkaar weer op de vogelwei te kunnen ontmoeten en spreken. De jongelui kunnen ’s avonds nog naar de feesttent”, zegt Achterkamp. Hij mag zaterdag om 10.30 uur het eerste schot op de houten vogel lossen.

Leuke ervaring
Achterkamp kijkt met veel plezier terug op zijn in 2019 behaalde schutterstitel: “Tot dat jaar had ik hooguit een keer een flard van een vleugel geschoten. Nu kwam ineens de romp naar beneden. Dat gebeurde in de derde ronde bij het naar ik meen 466ste schot. Het was een leuke ervaring en ook was het leuk om dit samen te kunnen vieren. Bij Café Radstaake hebben we met vrienden en kennissen rond vijf uur nog een afzakkertje genomen.”

OVE-leden van 16 jaar en ouder kunnen zich zaterdag vanaf 9.30 uur inschrijven voor het vogelschieten. Een uur later begint de strijd om de prestigieuze titel Schutterskoning(in) van Empe. Jeugdleden van 10 tot 16 jaar kunnen meedoen aan het jeugdvogelschieten. Evi Albers, drie jaar geleden de winnares, lost hierbij het eerste schot.

Spectaculair
Na de huldiging en de prijsuitreiking van het vogelschieten gaat het spectaculaire beach- en watervolleybaltoernooi van start. Hieraan kunnen maximaal 16 teams van elk 6 personen deelnemen. De eerste editie in 2019 was een groot succes.

In de feesttent bij ’t Oortveld speelt zaterdag vanaf 21.00 uur de zeskoppige formatie Super Sundays. In de pauzes zorgt DJ Yannick ervoor dat de boel niet inkakt en de dansvloer goed gevuld blijft.

‘Jungle van Empe’
De dag ervoor, op vrijdag 12 augustus, beginnen de festiviteiten in Empe met de survivaltocht voor jeugdleden van 4 tot 16 jaar door de ‘Jungle van Empe’. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. Vanaf 13.30 uur beginnen de deelnemers in groepjes van 2 tot 4 personen aan het uitdagende parcours door het schoolbos. Na afloop ontvangt iedereen een traktatie en een prijsje. Vrienden en vriendinnetjes die geen lid zijn betalen 4 euro om mee te kunnen doen. Vrijdagavond is het aan rockcoverband The Rousers en DJ Sander om vanaf 21.00 uur de feesttent op zijn kop te zetten. Kijk voor meer informatie op: https://www.ove-empe.nl/.

woensdag 10 augustus 2022

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws