Scouting de Vundelaar weer van start

Twello- Na de wekenlang online opkomsten en thuis activiteiten staan we te trappelen om weer bij elkaar te mogen komen. En vanaf 1 juni mogen we vanwege de versoepelde maatregelen van de overheid weer van start.

Beweging voor kinderen en jongeren

Naast sportverenigingen leveren Scoutinggroepen een belangrijke bijdrage aan de beweging van kinderen en jongeren. Buiten sporten en bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling. Buitensport, spel en bewegen is de kern van het Scoutingspel. De getrainde vrijwilligers hebben veel ervaring en met deze activiteiten levert Scouting een positieve bijdrage aan een gezonde en leefbare samenleving waarin mensen zich verbinden.

Strenge richtlijnen

Uiteraard houdt de Vundelaar zich tijdens de bijeenkomsten aan de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid. Dit betekent onder andere dat niet alle leeftijdsgroepen tegelijk op het terrein samenkomen om drukte te vermijden, dat leidinggevenden anderhalve meter afstand houden van de jeugdleden en dat jeugdleden boven de twaalf ook anderhalve meter afstand houden van elkaar. Dat brengt wat uitdagingen met zich mee, maar de Vundelaar heeft een creatief programma bedacht om hier om een goede manier mee om te kunnen gaan.

Plezier en samen zijn

Scouts reageren enthousiast op de start van de bijeenkomsten: “Ik vind het leuk dat we weer spelletjes kunnen doen met z’n allen. Thuis kan je niet met zo’n grote groep kinderen spelletjes doen”, aldus Vera (8 jaar). “Ik ben superblij dat we nu weer naar Scouting mogen. Lijkt het je leuk om ook een keer te komen meedoen? Kijk dan even op onze website en meld je van te voren even aan via de mail.

woensdag 3 juni 2020

Deel dit bericht