Sfeervol Pepernotenconcert door jeugd Fanfare Voorst

VOORST- Zondag was het Dorpshuis in Voorst het toneel voor het Pepernotenconcert van Da Capo. Dat is het opleidingsorkest van Fanfare Korps Voorst. Vele jeugdleden lieten, solo en in samenspel, horen wat zij in hun mars hebben. Gelukkig ontbraken ook de Pieten niet, die er een gezellig chaotische boel van maakten en voor alle muzikanten een cadeautje mee hadden genomen. De aftrap was voor het gezamenlijke orkest, onder leiding van docent Liesbeth Vernout. Daarna speelden Jera en Jan allebei voor het eerst op zo’n groot podium voor publiek. Zij deden dit samen met Luka. Hij is pas kort geleden in Voorst komen wonen en maakte dus ook al zijn debuut. Daarna was Ajax-fan IJsbrand aan de beurt, die zijn stuk op de altsaxofoon vlekkeloos speelde. Heel knap was ook wat Tess deed: na pas een paar lessen bij haar lerares Jenita Veurink kon zij al heel goed Sinterklaas Kapoentje spelen! Nadat Cristie op bügel een gevoelig stuk van de componist Eric Vloeimans ten gehore had gebracht, mocht Daphne op haar altsaxofoon ook voor het eerst een echt optreden geven. ‘Geef acht’ klonk alsof zij al jaren muziek maakt. Ivon had gekozen voor ‘Go the distance’ uit de Disney-film Hercules en liet horen hoe goed zij uit de voeten kan met haar trombone.

Samen muziek maken is leuk!

Jenita en haar stagiaire Hanneke Veldhuizen vormden een saxofoonensemble met hun leerlingen Lisan, Paulinde en Wietske. Hun samenspel maakte iedereen blij. Ze begonnen met ‘Album leave’ en sloten af met het vlotte ‘Dance of the Tumblers’. Terwijl de Pieten steeds enthousiaster het publiek in beweging kregen en zelfs de polonaise inzetten, oogstten de drie stoere trompettisten Jan, Jera en Luka nogmaals een daverend applaus met een bluesnummer. Sven was pas enkele weken geleden overgestapt van alt- naar tenorsaxofoon, maar dat was geen bezwaar om samen met Daphne en IJsbrand een stuk uit Game of Thrones uit te voeren. Tot slot speelde het gehele Da Capo Orkest nog een mooie selectie van stukken, met als afsluiter uiteraard een flink aantal Sinterklaasliedjes, die volop werden meegezongen. Het publiek beloonde deze talentvolle jonge generatie van het Fanfare Korps Voorst met een welverdiende staande ovatie. De Pieten bleken voor alle orkestleden ook nog een cadeautje te hebben meegebracht, ook al waren ze even vergeten waar ze die hadden neergelegd. Gelukkig kwam alles nog goed.

Gratis proefles!

Wil je ook ontdekken hoe leuk is om samen muziek te maken? Kom gerust eens kijken bij een repetitie van het Da Capo Orkest op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Of geef je als toekomstig muzikant op voor een gratis proefles, gegeven door één van onze gediplomeerde docenten. Slagwerk behoort ook tot de mogelijkheden. De proefles is heel leuk om samen met een vriendje en/of vriendinnetje te doen!

Meer informatie via de website www.FanfareKorpsVoorst.nl of meld je direct aan via Info@FanfareKorpsVoorst.nl

Voorst daar zit muziek in!

woensdag 4 december

Deel dit bericht