Spannend kinderboek over de IJssellinie

Regio- Het bos is op slot Wat doe je als er opeens een heleboel soldaten rond je huis lopen; als je niet meer het bos in mag; als je niet meer naar je boomhut kunt; als je niet meer mag vissen in de plassen bij de IJssel. Dan ga je natuurlijk op onderzoek uit.

Het boek ‘Het bos is op slot’ gaat over de avonturen die drie kinderen beleven tijdens de bouw en de actieve periode van de IJssellinie, tussen Deventer en Zwolle. De kinderen ondernemen speurtochten, waarbij ze zelfs in de gevangenis belanden. Ze moeten hun huis uit omdat dat onder water zal lopen. Ze logeren bij hun oom en slapen in een hooiberg. En uiteindelijk mogen ze weer naar huis. Pas 38 jaar later ontdekken ze wat er nu eigenlijk aan de hand was.

Littie Diederen (66) is gids bij de IJssellinie en geeft gastlessen over de Koude Oorlog en de IJssellinie aan het voortgezet onderwijs en aan groepen 7 en 8 van de basisschool. Om ook jongere kinderen iets over de IJssellinie te vertellen, heeft zij dit boek geschreven. De illustraties zijn van de hand van Hendrik Rypkema.

Het boek is vanaf 1 augustus verkrijgbaar bij diverse boekhandels in Salland, en bij Primera Oonk Twello. Het is ook te bestellen bij de schrijfster via email l.diederen@xs4all.nl.

Het boek is voor de leeftijdsgroep 7 – 10 jaar. Verkoopprijs in de boekhandel is 9,95 euro. ISBN/EAN: 978-90-72759-15-3.

woensdag 5 augustus

Deel dit bericht