SV Twello gaat zaterdagvoetbal nieuw leven in blazen

Twello- Maandag 29 Maart j.l. heeft de afdeling voetbal van SV Twello op de ledenvergadering besloten om met ingang van het seizoen 2021/2022 het zaterdagvoetbal nieuw leven in te blazen.

Sinds enkele jaren is er een maatschappelijke verandering gaande. Steeds meer jeugdspelers hebben moeite om op zondag te voetballen, dit vanwege eigen sociale inspanningen of werk gerelateerd. De zaterdagavond is de stapavond geworden en wanneer je niet in het 1e elftal van de club speelt ben je genoodzaakt om op zondagmorgen vroeg op te staan. Veel jongeren willen dit niet en zeggen op het moment dat men toe is aan overstappen naar senioren hun lidmaatschap op.

Om hier op in te kunnen spelen én omdat de mogelijkheid binnen Twello nog niet aanwezig is heeft SV Twello besloten om met ingang van het volgend seizoen het 1e elftal naar de zaterdag over te laten stappen naast het recreatief voetbal dat al op zaterdag plaats vindt. Hiermee hoopt SV Twello de junioren tegemoet te komen zodat zij, wanneer zij moeten overstappen naar senioren, besluiten te blijven voetballen. Daarnaast zullen pupillen en junioren op zaterdag vaker blijven “hangen” om het eerste elftal aan te moedigen. Het zal ongetwijfeld meer verbinding creëren tussen jeugd- en senioren spelers.

Nagenoeg de gehele selectie én de staf heeft enthousiast gereageerd en blij te zijn met deze overstap. Doordat de afgelopen jaren het animo voor zaterdag toe nam spelen er op dit moment al enkele elftallen recreatief op zaterdag. De vereniging hoopt met deze stap potentiële voetballers te kunnen bewegen om op zaterdag competitie te gaan spelen en de keuze om te blijven voetballen makkelijker te maken.

Juist dit moment is het goede moment voor SV Twello. Gezien het feit dat de competitie niet zal worden uitgespeeld en er geen kampioenschap in het verschiet ligt, is dit hét moment om deze overstap te maken. In principe start een club bij een overstap altijd in de laagste klasse. SV Twello speelt op dit moment op zondag in de 4e klasse. Dit is voor de zaterdag de laagste klasse en dus zal SV Twello komend seizoen in deze klasse uitkomen. In de huidige competitie heeft SV Twello tot nog toe zeer goed gepresteerd en hopelijk zal dit volgend jaar in de zaterdagcompetitie zijn vervolg krijgen zodat er aan het eind van het seizoen 2021-2022 weer een kampioenschap bij SV Twello gevierd kan worden.

SV Twello hoopt hiermee toekomstige leden én potentiële leden de keuze te kunnen geven voor een speeldag want ook de zondag- én de vrijdagavondcompetitie blijven naast het zaterdagvoetbal gewoon bestaan.

De vereniging hoopt hiermee een mooie stap te hebben gezet voor een groeiende en bloeiende toekomst.

woensdag 7 april 2021

Deel dit bericht