Teuge herdenkt

Teuge- Ieder jaar wordt, ook in Teuge, een bijeenkomst georganiseerd ter herdenking van de slachtoffers van de 2e wereldoorlog en de onschatbare waarde van vrijheid. Dit jaar heeft de herdenking een bijzondere vorm. Enerzijds is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Anderzijds is het door de Corona maatregelen niet mogelijk bij elkaar te komen om dit te gedenken.

En toch is het waardevol deze herdenking te beleven. Dat kan, veilig vanuit huis. Afgelopen weekend zijn, met gepaste afstand, opnamen van de herdenking gemaakt bij het monument ter nagedachtenis van de omgekomen bemanning van een neergestorte Lancaster bommenwerper in Teuge. De herdenking en uitzending werd mogelijk gemaakt door een groot aantal vrijwilligers.

Ook maakten tal van organisatoren en sprekers hun opwachting waaronder Margo de Geest, Burgemeester Jos Penninx en Terry Stephenson uit Canada en Coert Munk. De speciale Fly by werd uitgevoerd door Bert van de Bunte & Robbert van Zuydam. Alvorens de 2 minuten stilte in acht werd genomen klonk het signaal Taptoe welke wer uitgevoerd door Jasper Esselink, die eveneens het Wilhelmus voor zijn rekening nam. Kranslegging werd gedaan namens Basisscholen CBS De Zaaier, Teuge & St. Antonius, de Vecht: Teun en Dees Harbers. Algemeen Belang Teuge: Stefanie Verwaaijen Hofman. Luchthaven Teuge: Jacolien Vukkink Harbers.

Na de indrukwekkende ceremonie sloot Lucas Harbers, voorzitter Algemeen Belang Teuge, en een dankwoord door Margo de Geest richting Terry Stephenson uit Canada en de aanwezigenkijkers de herdenking af.

De uitzending is tot stand gekomen in samenwerking met veel vrijwilligers, o.a. Teun en Dees Harbers-leerlingen van basisschool De Zaaijer, Coert Munk, Jasper Esselink, Tinus Ooms, Lucas Harbers, Arne Pruijt, Anneke van Eikenhorst, kwekerij le Papillon, Ben Roeterd, Stefanie Verwaaijen Hofman, Jacolien Vukkink Harbers, Peter Cornelisz, Bob Bakker, Dutch Air Advertising, Arvid en Marjo Prigge van der Linden, Bert van de Zedde, Chris Wolters, Margo de Geest, Frans Lamers.

De herdenking 2020 in Teuge op maandag 4 mei is te volgen op:

https://player.cloud.wowza.com/hosted/wvvcyyn7/player.html

Of www.teuge.eu

Chris Wolters, Arvid en Marjo Prigge & Margo de Geest bereiden de uitzending voor in de vergaderfabriek Teuge.

woensdag 6 mei

Deel dit bericht