Tiara Dijkhof wordt nieuwe dorpscontactpersoon voor Terwolde

Lucia Kiesbrink: “Ik ben niet uit beeld en blijf betrokken”. Maandag 16 maart zou officieel het stokje worden overgedragen tijdens de algemene ledenvergadering van Vereniging Dorpsbelangen Terwolde. Nu alle bijeenkomsten tot nadere orde zijn geannuleerd, kiezen Dorpsbelangen Terwolde en de dorpscontactpersonen ervoor, om via deze krant het nieuws kenbaar te maken. Per 1 maart 2020 heeft Lucia Kiesbrink haar werkzaamheden grotendeels overgedragen aan Tiara Dijkhof. Zij zal, samen met dorpscontactpersoon Jan Gert Hamberg, de vele taken op zich gaan nemen.

“Ik ben niet uit beeld en blijf betrokken!” Lucia vindt het belangrijk om dat toch vooral mee te geven aan alle inwoners van Terwolde. Vanaf de introductie van dorpscontactpersonen, nu drie jaren geleden, heeft Lucia met veel energie en plezier haar vele taken verricht. Een spil in het verbinden van inwoners met bijvoorbeeld overheidsinstanties, aanvragen voor subsidies, vorm geven van ideeën en acties vanuit de bevolking, contacten onderhouden met de overige belangenverenigingen en contactpersonen én je persoonlijk inzetten voor veel acties.

Destijds werkte Lucia parttime en kon ze haar werk prima combineren met haar functie als dorpscontactpersoon. Het gaf haar veel energie en afleiding, iets dat ze absoluut nodig had en nog steeds heeft. Echter, ze breidde haar werkzaamheden uit, waardoor Lucia thans vijf dagen per week werkzaam is. De tijd welke gemoeid is met het invullen van de taken als dorpscontactpersoon is er eenvoudigweg niet meer. Want naast de zichtbare taken, is er ook het nodige werk achter de schermen. Maar betrokken blijft ze zéker; als inwoner van Terwolde maar ook vanwege Stichting Tamara.

Het bestuur van Dorpsbelangen Terwolde heeft door het aanstellen van Tiara Dijkhof wederom een sterke kracht in huis gehaald. En dat is noodzakelijk, want er staat het nodige op de agenda voor dit jaar. Het ontwikkelen van een dorpsgids, de bouw van een volledig nieuwe website en meewerken aan bijvoorbeeld ‘Zomer in Gelderland’. Daarnaast de nodige vergaderingen en bijeenkomsten welke bezocht dienen te worden. Om Terwolde en Tiara zoveel mogelijk kennis te laten maken met elkaar, zal ze daarnaast met enige regelmaat op de zaterdagochtend aanwezig zijn in molen De Ooievaar. Deze huiskamer van Terwolde leent zich bij uitstek voor dergelijke ontmoetingen.

De roots van Tiara liggen in Terwolde en omgeving, ze is in de streek opgegroeid en na enkele omzwervingen, waaronder de Hanzestad Zutphen, is ze ca. twee jaren geleden weer in de regio neergestreken. Tiara is een sociaal bewogen vrouw, zet zich – ook beroepsmatig – breed maatschappelijk in voor de medemens en is onder meer bekend vanwege de blauwe 2CV genaamd ‘De Gelukseend’. Wie contact met haar wil opnemen kan dit het beste doen via email: dorpscontactpersoonterwolde@gmail.com of op zaterdagmorgen even aanwaaien in molen De Ooievaar. Wil je zeker weten dat je Tiara daar kan treffen? Doe dan van tevoren even bericht.

woensdag 18 maart

Deel dit bericht