Tweede inwonersavond: Kijk in dorp Voorst

Voorst- Op deze inwonersavond viel de opkomst wat tegen. Aan het begin kwam de nieuwe Voorster wethouder Henk van Zeijts even kennismaken. Rein Hazelaar opende de avond en vertelde over de presentaties die de bezoekers konden verwachten.

Het eerste deel ging over het aantrekkelijk en gezellig maken van de weg door het dorp en de rotondes. Verschillende ideeën kwamen aan de orde. Bert Loman liet samen met kunstenaar Eddie (OOF-Zutphen) een ontwerp zien voor de rotonde aan de noordzijde van het dorp, geinspireerd door de ‘dorpsooievaars’ die al sinds 1974 in het ooievaarsnest op De Bongerd bivakkeren. Een mooie 3d presentatie gaf een goede indruk van hoe het eruit komt zien. Bert had er zelfs een gedicht bijgemaakt dat dan door middel van een te scannen qr-code zichtbaar wordt.

Ook Tom van der Wiel (OVV) kwam met diverse ideeën om de Rijksstraatweg een gezelliger aanzien te geven en het voorstel van Thomas Weijenberg (ronde bloembakken) werd eveneens besproken. Andere ideeën zijn nog welkom en zullen input geven voor overleg met gemeente en provincie. Belangrijk is daarbij dat een en ander goed gecoördineerd wordt zodat er geen ratjetoe ontstaat en het eenheid uitstraalt.

Jan Boone gaf vervolgens een korte toelichting over het onderzoek van Saxionstudenten over de manier van woningbouw in het dorp.

Tenslotte vertelde dorpscontactpersoon Sylvia Bril nog iets over de vrijwilligersmarkt, de eventuele trimbaan en de whatsapp groep.

Na dit gedeelte werd er aan verschillende tafels nog nagepraat over onder meer de verschillende werkgroepen want: samen trots op Voorst!

Het prototype voor de rotonde aan de noordkant

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht