Twello is een 100 jarige rijker

Twello- Op 15 mei bereikte Piet Wiers, wonende in het Grotenhuis met zijn vrouw Jantje, deze prachtige leeftijd. Buiten hingen vlaggetjes met het getal 100 en een mooi spandoek met daarop de woorden “Piet Wiers 100 jaar”. De verjaardag kreeg een extra feestelijk tintje door het optreden van Excelsior en het bezoek van burgemeester Penninx.

Piet Wiers groeide op in Amsterdam. Na het behalen van het MULO diploma ging hij als jongste bediende werken bij het tijdschrift geneeskunde. Dat stelde volgens zijn eigen zeggen niet veel voor. Bij Werkspoor Amsterdam werd hij chef personeelszaken. Alwaar hij op de werkvloer zijn vrouw Jantje leerde kennen. In 1953 trouwden beiden. Een dochter en een zoon werden geboren. Het gezin verhuisde naar het Gooi. Toen de werkzaamheden bij Werkspoor verminderden aanvaardde Piet een baan bij het installatiebedrijf Gastec in Apeldoorn. In die tijd werd er van stadsgas overgegaan op aardgas. Hij regelde hier ook weer de afdeling personeelszaken. De woonplaats Apeldoorn werd al snel verlaten voor het dorp Wilp. Een mooie tijd beleefden beiden aan de Rijksstraatweg naast de familie Kolkman.

Toen er in Twello in 1992 nieuwe huizen gebouwd werden aan de Mercurius besloten Piet en Jantje het mooie Wilp te verlaten. Piet zegt daarbij: ”Dat was in de vorige eeuw.”

Enkele weken geleden verlieten beiden deze gezellige stek en verhuisden naar het Grotenhuis. De buurt had gehoopt dat dit na de 15de mei zou gebeuren. “We hadden graag deze heuglijke verjaardag aan de Mercurius met Piet en Jantje willen vieren”, aldus buurvrouw Linthorst. Zij heeft voor het vieren Excelsior uitgenodigd. Met tien personen gaf deze muziekvereniging een extra vrolijk tintje aan de toch enigszins stille verjaardag in deze tijd. Piet laat zien dit zeer te waarderen en staat enthousiast mee te bewegen op het terras.

Gezellig werd er na de muziekserenade koffie gedronken op het gras voor de woning. De buren uit de Mercurius en de zoon en dochter aten op afstand met de jarige job en zijn vrouw een heerlijk gebakje.

Piet Wiers, 100 jaar. Qua uiterlijk heel veel jonger.

Hij heeft moeite met het “niet weg mogen”. Het liefst ontsnapt hij met zijn Nordic Walking stokken.

Het advies van Piet om 100 te worden: “Blijf door je neus ademhalen.”

woensdag 20 mei

Deel dit bericht