Twello stuk schoner na ‘Opschoondag Voorst’

Twello- De Werkgroep Groene Kerk stond zaterdag tijdens de World Clean-up Day om half 10 paraat met een groep enthousiaste ‘opschoners’. De gemeente Voorst had alle teams die zich hadden opgegeven voor de ‘Opschoondag’, voorzien van afgrijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes. De teams verspreidde zich over Twello en zo werden er zakken vol afval uit de berm en van de straat verwijderd.

Het is jammer dat dit soort activiteiten nodig zijn, maar het geeft wel voldoening om een plek waar je bent geweest, schoon achter te laten. Het afval bestond grotendeels uit plastic flesjes en blikjes. Op bepaalde plaatsen zoals parkeerplaatsen bestond het afval vooral uit peuken en langs de Rijkstraatweg afval van fastfoodketens. Naast een kapotte wasmand, gevulde hondenpoepzakjes, een basketbal en een verloren wieldop, vonden we naast het Octagon (bij het Holthuis) een Peugeot sleutel met sleutelhanger. De auto stond er niet en ook een eigenaar miste. De sleutel is aangemeld bij gevonden voorwerpen van de Gemeente Voorst.

Al met al een zeer geslaagde ochtend. Een aantal deelnemers is voornemens vaker te gaan lopen, mochten er mensen zijn die af en toe of een keer per maand 1,5 uur mee willen doen, dan kun je je opgeven via groenekerk@pkn-twello.nl!

woensdag 23 september

Deel dit bericht