VAKMANSCHAP IN DE DETAILS

Ellen Grandia-Wassink uit Terwolde heeft een hobby. Een, zoals zij zelf zegt, inmiddels uit de hand gelopen hobby die wellicht binnenkort serieuze vormen gaat aannemen. Ellen maakt taarten, unieke en persoonlijke taarten. Taarten bij geboortes, verjaardagen of een huwelijk. Vrolijke taarten in een heel eigen stijl waarbij ze haar fantasie de vrije loop laat. Peter van de Pol is directeur-eigenaar van Schoneveld Breeding en woont in hetzelfde dorp als Ellen, in Terwolde. Ze kennen elkaar via de Vrijwillige Brandweer in Terwolde waar Peter jaren heeft gewerkt in een hecht team waaronder de man van Ellen. En zo komt van het één het ander.

Een taart van een cyclaam

Via Facebook plaatst Ellen een collectie van haar taarten. Peter, een meester in spontane acties, reageert op haar post met een uitdaging. Een uitdaging om een taart te maken van Schonevelds nieuwe en unieke cyclaam Super Serie Djix die vanaf deze week exclusief verkrijgbaar is bij Intratuin.

Natuurlijk neemt Ellen de uitdaging aan, al blijkt het een lastige klus omdat ze hierbij niet haar eigen fantasie de vrije loop kan laten maar het precies lijkend moet maken.

Uitdaging geslaagd!

Het resultaat is verbluffend. Ellen maakt de plant van fondant en eetbare verf, zowel de blaadjes als de bloem zijn perfect nagemaakt en helemaal eetbaar. Ellen is trots en Peter is blij.

De taart is helaas één uniek exemplaar, de echte Djix, de inspiratiebron, is te koop bij Intratuin.

En bij allebei zit het vakmanschap in de details.

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws