Verbouwing aanpassen toegangsdeur Dorpshuis begonnen

Voorst- De entree van het Dorpshuis gaat op de schop. De doorgang wordt breder en de toegankelijkheid wordt verbeterd met name voor bezoekers met rollator of rolstoel, maar ook voor bijvoorbeeld de bevoorrading. Ook zal de tochtsluis er voor zorgen dat met name de wind geen vrij spel meer heeft. Tegelijkertijd wordt de achterste nooddeur aan de kerkzijde zo aangepast dat de deur ook als alternatieve ingang kan worden gebruikt. Die deur is nu de tijdelijke ingang van het Dorpshuis.

Vorige week woensdag begon de aannemer met het uitgraven van de uitbouw. Voor de huidige toegangsdeur komt een soort tochtsluis die wordt voorzien van twee stel glazen schuifdeuren. De stoep met rooster en de drempel zijn verdwenen en het voorplein wordt zo gestraat dat er geen oneffenheden de ingang belemmeren. De werkzaamheden zullen naar verwachting binnen een maand zijn afgerond.

Alle gebruikers waren net geïnformeerd over het begin van de verbouwing, toen het bericht van de gemeente kwam dat, in verband met het coronavirus, al het groepsgewijs samenzijn moet worden vermeden. Het bestuur van de Stichting Dorpshuis Voorst heeft helaas de beslissing moeten nemen om het Dorpshuis voorlopig te sluiten vanaf zondag 15 maart tot en met 5 april 2020. Mochten de omstandigheden wijzigen, dan wordt het meteen aangepast.

woensdag 18 maart

Deel dit bericht