Verrassende en kleurrijke modeshow in De Benring

Voorst- Voor een ‘uitverkocht’ huis verzorgde de Kledingbank samen met woonzorgcentrum De Benring een modeshow. Om meer bekendheid te geven aan het werk en het doel gaat de Kledingbank ‘on tour’ door de gemeente voorst.

Wethouder Wormskamp mocht de opening verrichten en hij deed dat door op aanwijzing van Els Bosscher van de Kledingbank, een zak vol kledingstukken op een rek te hangen. Werk dat de vrijwilligers bij de bank wekelijks doen met ingebrachte kleding. Doel: de kleding een tweede leven te geven aan die mensen die het goed kunnen gebruiken en niet de middelen hebben om te kopen. Bezoekers van de show, die dachten de geshowde kleding te kunnen kopen, grepen dus mis.

Door het grote aantal belangstellenden was de wethouder genoodzaakt tijdens zijn openingspraatje van de ene zaal naar de andere te lopen, over de rode loper, als een volleerd model.

De overige modellen waren allemaal of vrijwilligers van de kledingbank of van de Benring of andere inwoners van het dorp. Muziek, wat lekkers en de ladyspeaker maakten het geheel tot een groot succes.

woensdag 5 juni 2024

Deel dit bericht