Volksdansgroep De Pollens

Twello- Op 14 september 2018 was het een feestelijke dag voor volksdansgroep De Pollens uit Twello. Op die dag bestond de dansgroep namelijk 25 jaar. Want in september 1993 zijn ze van start gegaan als volksdansgroep van de KPO, afdeling Twello. Met 10 dames en 6 heren en samen met leidster Joke Teunissen werd er enthousiast begonnen. Een aantal zeer gevarieerde dansen met mooie begeleidende muziek werd toen uitgevoerd. Helaas hield het zestal heren het na drie maanden al voor gezien. Dus deed de groep weer een oproep via de KPO vrouwenvereniging. Met succes, en zo konden De Pollens weer zwierig verder ‘draaien’.

In deze 25 jaar hebben de dames, in wisselende samenstellingen, zo’n 170 dansen aangeleerd. Deze volksdansen zijn afkomstig uit allerlei landen, zoals Israël, Engeland, Rusland, Verenigde Staten, Roemenië, Portugal, enz. Leidster Joke Teunissen geeft daarbij steeds vooraf de nodige informatie over de achtergrond van de dansen.

Onder volksdansen verstaat men de traditionele dansen van een bepaalde streek, dorp of land. De aard van de dans is afhankelijk van tradities en gebruiken van de culturen daar. De muziek waarop wordt gedanst, duidt men doorgaans aan met volksmuziek / wereldmuziek.

De Pollens hebben in deze 25 jaar regelmatig optredens verzorgd in Twello en omgeving. Onlangs traden ze nog op tijdens de Volksdansdagen in Het Bonte Paard in Holten.

Op de gezellige, feestelijke dag in september werden vier zilveren leden, Wilhelmien Borgonje, Truus Merlijn, Rieky Poll, en leidster Joke Teunissen, extra in het zonnetje gezet. Bovendien genoten alle dames die dag onder meer volop van een interessante ‘workshop’. Tot besluit was er een heerlijk warm / koud buffet.

De dames gaan weer vrolijk verder met dansen. Per slot van rekening is dansen ook heel goed voor je brein!

woensdag 3 oktober

Deel dit bericht