Volwassenen Leer Orkest Voorst beleeft haar eerste concert!

Voorst- Het VLOV beleeft zondagmiddag 7 juli haar première met het allereerste optreden voor publiek tijdens het Park Concert georganiseerd door Fanfare Korps Voorst.

Het Volwassenen Leer Orkest Voorst is een orkest speciaal voor volwassenen die op een laagdrempelige manier een blaas- of slagwerkinstrument willen leren bespelen of de hobby weer op willen pakken.

Voor het project van de Voorster muziekvereniging hadden 26 (!) enthousiaste belangstellenden zich aangemeld!

Enthousiaste deelnemers
Het is een gemêleerde groep uit de wijde omgeving van Voorst en de leeftijden lopen uiteen van 38 jaar tot 70+. Het is duidelijk: je bent nooit te oud om te leren! Er zijn vriendinnen die zich samen hebben opgegeven, een moeder en een dochter, partners en ook drie schoonzussen doen gezellig samen mee. En dus nog véle anderen!

De meesten hebben nog geen muzikale ervaring en een klein aantal heeft in het verleden al eens in een koor gezongen, een instrument bespeeld of wil nu eens een ander muziekinstrument uitproberen. Geweldig dat zó veel mensen met enthousiasme deelnemen aan dit project!

Deze editie van het VLOV ging van start met:

Tenorsax 1 Trombone 1

Hoorn 2 (Melodisch) slagwerk 3

Trompet 4 Bugel 4

Bariton 5 Altsax 6

En natuurlijk 1 dirigent!

In Totaal: 26 muzikanten.

Het instrument mochten de deelnemers tijdens het 8 weken durende project lenen en mee naar huis nemen om daar ook te kunnen oefenen naast het wekelijkse gezellige gezamenlijke repetitiemoment onder leiding van docent/dirigent Sjoerd de Vries.

Het is knap wat ze allemaal in deze korte tijd al geleerd hebben en dat laten ze graag aan het publiek horen tijdens het Park Concert in Voorst.

Gezellig Park Concert
Ook het Fanfare Orkest onder leiding van Jurgen Wentzel laat tijdens het concert van haar horen. Beide orkesten spelen gezamenlijk maar ook apart. Op het programma staat lichte muziek waaronder veel bekende melodieën.

Het concert op zondag 7 juli begint om 14.30 uur bij de Muziektent aan de Schoolstraat in Voorst. Bij slecht weer vindt het evenement in het Dorpshuis plaats en de entree is gratis.

Het mag duidelijk zijn: Voorst daar zit muziek in!

woensdag 3 juli 2024

Deel dit bericht