Vorderman Terwolde sluit na 50 jaren haar deuren

Terwolde- Het was hard werken in de zestiger jaren, toen Joop en Jannie Vorderman hun eigen bedrijf begonnen. Er was een samenwerking met bedrijven in de omgeving. Joop vertrok iedere ochtend richting Apeldoorn en De Beemte, waar hij onder meer hondenbrokken produceerde. Jannie bleef in Terwolde en startte ’s morgens om zessen met alle werkzaamheden. Zes dagen in de week, waarbij een werkdag eerst rond middernacht eindigde. Nu, bijna 50 jaren later, sluiten de deuren van een prachtig bedrijf, welke tot zelfs ver buiten de regio werd geroemd om kwalitatief goede producten, met name de tuinmeubelen.

“Wanneer het aan Joop had gelegen, waren we misschien nog lang niet gestopt.” Jannie memoreert aan de enorme drive die haar man had, een ondernemer in hart en nieren. “De Vordermans is een echte molenaarsfamilie. Overal hadden zij molens in de omgeving”. Jannie en Joop bouwden hun bedrijf verder uit, waarbij in 2002 een enorm complex de oude loodsen ging vervangen. De verkoop van tuinmeubelen werd een van de hoofdthema’s binnen het bedrijf. “Na de nieuwbouw was het spannend. We moesten 25% meer omzetten. Joop had zoiets van, als we het niet redden, hebben we het wel geprobeerd.” De verkoop van de tuinmeubelen werd een nog groter succes, Vorderman Terwolde werd een begrip in de regio, was toonaangevend met kwalitatief mooie producten.

Drie jaren geleden overleed Joop, waarmee Jannie Vorderman sinds 1970 was getrouwd. Na dit plotseling overlijden werd er gekeken naar opties om de zaak voort te zetten. Zijn er mogelijkheden, is er bedrijfsopvolging. Uiteindelijk werd besloten om het bedrijf te gaan beëindigen. “Je weet dat het er ooit van gaat komen” en er is naar de beëindiging van het bedrijf toegewerkt.

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 november is de laatste verkoop van tuinmeubelen. Op vrijdag gaan de goederen met 70% korting weg, op zaterdag krijgen de kopers 80% korting op de reguliere verkoopprijs. De spelregels zijn eenvoudig; zelf ophalen en direct betalen.

De verkoop van de ijzerwaren en overige zaken gaat door tot het einde van het jaar. Daarbij zal nog eenmaal op grote schaal vuurwerk worden verkocht, zoals Terwolde dat gewend is.

Op 29 december zal Vorderman haar deuren definitief sluiten.

woensdag 7 november

Deel dit bericht