Vragen over geld? Kom naar de Vraagbaak

Twello- De Vraagbaak staat in de maand maart in het teken van geld. Heeft u het financieel zwaar of vindt u het lastig om de maand door te komen? Wilt u weten of er nog “potjes” zijn waar u recht op heeft? Kunt u hulp gebruiken bij het doen van uw belastingaangifte? Of wilt u weten wat er mogelijk is als u tijdelijk uw huur niet kunt betalen?

Elke derde woensdag van de maand zit er bij Trefpunt Duistervoorde een team van IJsseldal Wonen en Mens en Welzijn Voorst klaar om u gratis betrouwbare hulp te bieden bij vragen over financiën en administratie, computer/telefoon/tablet, over welzijnsdiensten of huur-gerelateerde zaken. Eigenlijk is geen vraag te gek. Op 15 maart schuiven aan: Eudia Tjeerdsma, incassoconsulent van IJsseldal Wonen en Corine van der Knaap en Frans Lugtenberg van Mens en Welzijn Voorst. Zij zitten voor u klaar bij allerlei vragen en problemen op het gebied van geld. Zo kunnen zij een voorzieningencheck doen, advies geven waar u recht op hebt (bijvoorbeeld toeslagen) en u informeren over het betaalbaarheidsfonds (bij tijdelijke problemen om de huur op te hoesten).

Hulp bij belastingaangifte

Ook als u moeite heeft om uw administratie op orde te brengen, of een brief van de overheid niet begrijpt, dan krijgt u hulp bij de Vraagbaak. Hulp bij de belastingaangifte is er voor inwoners met een laag inkomen, een huurwoning en een maximaal eigen vermogen van € 38.000 per persoon.

De Vraagbaak is te bezoeken op woensdag 15 maart van 10.00 uur tot 11.30 uur bij Trefpunt Duistervoorde aan de Sint Maartenserf 85 in Twello. U kunt er binnenlopen zonder afspraak. Komt u liever langs bij het spreekuur van de formulierenbrigade van Mens en Welzijn Voorst, dat kan na een telefonische afspraak (0571-279090). Heeft u vervoer nodig naar de ontmoetingsplekken? Bel dan de Ontmoetingslijn: 06-18117575.

woensdag 8 maart 2023

Deel dit bericht