Wandelaars sluiten hun seizoen af met een eenvoudige toch voedzame maaltijd

Terwolde- De deelnemers aan de Terwoldse fiets- en wandelgroep hebben hun sportseizoen op inmiddels traditionele wijze afgesloten. De wandeling was georganiseerd door Corrie en Jos Swennenhuis. Na een fikse wandeling door het buitengebied van het dorp en een korte rondgang door de tuinen van buitenplaats de Matanze wachtte bij restaurant Kriebelz een smakelijke maaltijd. Dat was de planning… Gelukkig kwamen de meeste componenten van die planning wel uit, maar de korte wandeling door de tuinen van de Matanze, die vooraf uiteraard met de eigenaar, jhr. Van Rijckevorsel van Kessel was afgestemd, bleek heel wat langer te duren dan verwacht. Het park en de schitterend onderhouden elementen als bijvoorbeeld de heksenkring, de bessentuin en de oranjerie vroegen zo veel aandacht van de 17 wandelaars, dat van de geplande vele kilometers door het buitengebied amper de helft over bleef. Wel bleek de wandeling door het verrassende oude park prachtig aan te sluiten op de wandeling door het contrasterende buiteengebied. Op de ene plaats strak geschoren gazons, struiken in diverse vormen en kleuren en geen blaadje die het waagde om op een verkeerde plaats te gaan liggen, gevolgd door het toch behoorlijk ruige boerenlandschap in de omgeving van het dorp, met hagen, knotwilgen, rijen peppels en ander geboomte en vooral de mooie rietkragen langs sloten en vaarten, waarin een keur aan vogels rondscharrelde.

Deze traditionele afsluiting van een wandeling door de Terwoldse groep, vond plaats met een besloten maaltijd bij restaurant Kriebelz, waar maar liefst 28 deelnemers aanschoven. Deelnemers aan de wandeltochten, maar ook aan de regelmatig georganiseerde fietstochten, het jaar rond. Het aantal hongerige sportievelingen was dus vanzelfsprekend een stuk hoger dan enkel de deelnemers aan de wandeltochten, omdat veel deelnemers aan de fietstochten soms niet mee willen- of kunnen wandelen. Organisatrice Corrie Swennenhuis kon uiteindelijk nogal wat tevreden klanten uit meerdere dorpen uit de gemeente Voorst verwelkomen.

Op donderdagmiddag 20 februari gaan de wandelaars weer op stap. Nu in de omgeving van Klarenbeek. Alie en Pieter Nijhof hebben een mooie route uitgezet. In de komende nieuwsbrief van de groep volgen de details.

woensdag 5 februari

Deel dit bericht