Welke sport ga jij beoefenen deze maand?

Gemeente Voorst- De 2e editie van de kalender Uniek Sporten van de Maand van Uniek Sporten regio Stedendriehoek is klaar, De kalender wordt in oktober verspreid bij deelnemende sportaanbieders, onderwijs, zorginstanties, zorgprofessionals en andere openbare of buurtontmoetingscentra in Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Elke gemeente heeft een eigen kalender waarop zowel lokaal sportaanbod als aanbod in de buurtgemeenten voor sporters met een beperking staat. Middels QR-codes kan alle informatie over het sportaanbod moeiteloos worden gevonden. De campagne Uniek Sporten van de Maand loopt van oktober 2021 tot en met juni 2022. In de winter en het voorjaar 2022 verschijnen nieuwe edities van de kalender.

Unieke Sport van de maand oktober: Balsporten

In de regio Stedendriehoek worden door de deelnemende sportaanbieders diverse balsporten aangeboden zoals bijvoorbeeld rolstoelbasketbal, (kinder-)hockey, (G-)voetbal en korfbal. Deze balsporten worden in oktober ‘in the spotlight’ gezet! Middels sociale media berichten (www.facebook/unieksportengelderland) en belevingsvideo’s van Uniek Sporten Stedendriehoek kunnen sporters vooraf al volop kennis maken met de verschillende sporten. Waarom is de sport zo leuk, wat is het voor een vereniging, wie zijn de trainers en wat zijn de faciliteiten van de vereniging of club, het komt allemaal aan bod. Hiermee wordt voor sporters met een beperking de drempel om naar een sportclub of vereniging te gaan in veel gevallen veel lager gemaakt.

Voor wie?

Alle mensen met een lichamelijk, verstandelijke, auditieve, visuele en mentale beperking kunnen zich aanmelden bij de deelnemende sportaanbieders die vermeld staan op de kalender en vervolgens meedoen met de reguliere trainingen. En mocht de gewenste sport niet lokaal georganiseerd zijn dan is er vast wel een alternatief te vinden in een van de omliggende gemeenten.

Ambitie Uniek Sporten Stedendriehoek

De Stedendriehoek gemeenten hebben de ambitie om iedereen met een beperking binnen deze regio te laten sporten en bewegen als ieder ander. Hiervoor werkt een team van buurtsportcoaches en een regiocoach aangepast sporten nauw samen met de sport, zorg, onderwijs, overheid en ondersteunende organisaties.

Ook een kalender ophangen?

De verspreiding van de kalender wordt verzorgd door de lokale buurtsportcoaches aangepast sporten. Wilt u graag de kalender van de gemeente ontvangen? Neem dan contact met ons op via Rick Tuinman, Buurtsportcoach Aangepast Sporten, voorst@unieksporten.nl. Een digitale versie kan ook worden aangevraagd.

woensdag 20 oktober 2021

Deel dit bericht