Wieken en Wilelen

Terwolde- Aanstaande zaterdag 9 september, op Open Monumentendag, vindt het evenement “Wieken en Wielen” weer plaats. De molen van Terwolde is deze dag weer het decor van allerlei activiteiten rondom klassieke auto’s. Eigenaren van een klassieke auto zijn deze dag van harte welkom om hun auto te laten zien en te genieten van de diverse aanwezige oldtimers. Alle aanwezige auto´s worden beoordeeld en maken kans op een mooie prijs en eeuwige roem als: ´Wieken en Wielen Classic 2023´.

Garage de Smederij en Tanke Taxaties & Car Consultancy, zijn op het molenterrein aanwezig om diverse klassieke oldtimers te taxeren. De eigenaren krijgen hiervan een officieel taxatierapport dat geldig is voor de verzekering van hun klassieker. De taxatie dag duurt van 10:00 uur tot 16:00 uur en de toegang is uiteraard geheel gratis. Wilt u uw klassieker zaterdag laten taxeren, neem dan vrijblijvend contact op met Garage de Smederij. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden voor taxatie, reparatie en restauratie van uw klassieker. Mail naar: hendri@garagedesmederij.nl of bel: 0571 292 944.

Ook liefhebbers die niet in het bezit van een klassieke auto kunnen deze zaterdag volop genieten van de diverse klassieke auto’s die op het molenterrein staan opgesteld. Uiteraard is het ook mogelijk om de korenmolen te bezichtigen. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u de molen zien draaien en is er de mogelijkheid voor een rondleiding door één van de Terwoldse molenaars. In de molen is het molenwinkeltje net als iedere zaterdag geopend en hier kunt u terecht voor lokaal geproduceerd brood, streekproducten en leuke ‘molen cadeaupakketten’. Veel bezoekers weten de molen wekelijks te vinden voor een kopje koffie of thee, met wat lekkers. Het evenement wordt afgesloten met de jaarlijkse barbecue van de ‘Club van 100’. Deze club ondernemende molenvrienden ondersteunen jaarlijks de molen. Wilt u de molen ook steunen en nog aansluiten bij de barbecue, meld u dan aan via: jurgen@vamisol.nl

woensdag 6 september 2023

Deel dit bericht