Wielrenners, steeds meer een onsportief volkje aan het worden!

Op zondag 31 mei 2020, eerste pinksterdag geniet nagenoeg heel Nederland van het mooie weer. De coronaregels zijn ietwat versoepeld dus veel mensen begeven zich buiten. Zo ook Anne Hunnekink (74 jaar) wonend te Wilp is samen met haar dochter fietsend naar Deventer gegaan.

Het is druk omdat er veel mensen zich lopend, fietsend etc. verplaatsen. Ook in de stad zelf is het eigenlijk te druk, vandaar dat Anne en haar dochter begin van de middag besluiten om weer richting huis te gaan.

De terugweg nemen ze via het fietspad van de Wilhelminabrug. Hard fietsen is er niet bij want er lopen en fietsen mensen ook in tegenstelde richting. Vervolgens horen Anne en Jolanda achter zich geroep waarop Jolanda naar voren gaat en Anne zich achter Jolanda wilt scharen. Blijkbaar ging dit volgens een groepje wielrenners niet vlot genoeg, Anne voelt een harde duw waardoor zij over de kop vliegt en een hele harde landing maakt.

Anne beseft direct dat zij ernstig letsel heeft en roept dat er 112 gebeld moet worden. Het groepje wielrenners is meteen met de noorderzon vertrokken terwijl zij best in de gaten moeten hebben gehad dat er iets is gebeurd. Er is paniek en een automobilist stopt. Deze chauffeur blijkt een arts uit Apeldoorn te zijn en drukt de ader van Anne dicht. Hierna wordt Anne met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis blijkt dat zij op 4 plaatsen gehecht moet worden. Haar hele lichaam inclusief haar benen zijn bont en blauw. Anne mag dan wel ’s avonds naar huis maar de hele week moet zij elke dag terug naar het ziekenhuis.

Ook de fiets is beschadigd maar uiteindelijk is Anne er gelukkig nog goed vanaf gekomen, ze had immers ook hersenschade en/of gebroken lichaamsdelen of erger kunnen oplopen.

Mijn vraag in deze is; Wat bezielt iemand om op zo’n manier met andere mensen om te gaan? Om te bedenken dat een overvol fietspad geschikt is voor de wielrennerssport? Zelf ben ik ook zonder redenen regelmatig door wielrenners bespuugd en of uitgescholden. Zijn dit mensen die sportief zijn? Ben jij diegene die rond 14.00 uur op 31 mei een oudere dame van haar fiets af heeft geduwd? Wees sportief en meld je zelf zodat we een leefbare samenleving kunnen behouden!

woensdag 10 juni

Deel dit bericht