Wilpse Lezingen: Sander Schimmelpenninck, ‘Elite gezocht’

Uit onvrede met de beperkte horizon bij denken en handelen van bestuurders in politiek en economie gaat Schimmelpenninck op zoek naar de kwaliteiten waarover topbestuurders en politieke leiders moeten beschikken. Het neo-liberale marktdenken blijkt niet in staat de problemen op te lossen die het goeddeels zelf veroorzaakt: ecologische roofbouw, maatschappelijke verbrokkeling, desastreuze inkomenskloof en migratiestromen. In zijn boek ‘Elite gezocht’ analyseert Schimmelpenninck samen met Ruben van Zwieten vanuit een fris millennial-perspectief en met humor de componenten van verantwoordelijk leiderschap. Hij pleit voor een maatschappelijke en bestuurlijke elite met visie, verbeeldingskracht en oog voor sociale samenhang.

Kaarten

Schimmelpenninck (1984) studeerde Rechten in Rotterdam en Milaan. Werkte enige jaren als advocaat op de Zuidas en als ondernemer van een Pizzarestaurant. Na een parttime redacteurschap bij Quote werd hij in 2016 benoemd tot hoofdredacteur. Profileert zich toenemend als journalist, opiniemaker en columnist. Hij won in 2018 de quiz De Slimste Mens. Toegangskaarten voor deze lezing op maandag 11 november om 20.00 uur kunt u reserveren via: wilpselezingen@gmail.com

De kaarten zijn tevens te koop bij boekhandel Oonk in Twello of ‘s avonds in de Dorpskerk. Entree € 7,50. Op vertoon van CJP-pas of Studentenkaart € 3,50.

woensdag 30 oktober

Deel dit bericht