Wist je dat…??

Twello- De bijenstal in Twello op zaterdag13 en zondag14 juli open is voor bezoekers? Of je nou meer wilt weten over bijen, zelf imker wilt worden, een potje “echte” honing wilt kopen of meer wilt weten over hoe je een bio-diverse tuin aanlegt; Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen aan de Burgemeester van der Feltslaan 2a in Twello.

Want wist je;

-Dat er in de zomer wel 30.000 tot 60.000 bijen in een bijenkast zitten? - Dat deze bijen ongeveer 1 miljoen keer in en uit moeten vliegen voor 1 kilo (2 potjes) honing? - Dat honing kan helpen tegen hooikoorts-klachten? - Dat de bijen beslissen wanneer de honing goed is om in een potje te doen en je de honing dan pas uit de kast mag halen? - Dat er maar 1 koningin in de kast zit en dat zij wel 2000 eitjes op een dag kan leggen? - Dat 68% van de bloeiende planten door honingbijen bestoven wordt?

We spreken dus niet voor niks over “bezige bijtjes”! Wil jij wel eens een bijenvolk van dichtbij zien en onder het genot van een kopje koffie een praatje maken met een imker (er zijn nog veel meer leuke en interessante weetjes. Kom dan op 13 of 14 juli tussen 12.00 en 16.00 uur naar het Octagon (de bijenstal) aan de Burgemeester Van der Feltslaan 2a in Twello.

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht