Woar be’j d’r ene van?

Voorst- Op zondagmorgen 7 juli was het een gezellige drukte op camping “De Adelaar” in Voorst. Hier was de Open Schuurdienst van de Protestantse Gemeente te Klarenbeek, Voorst en Wilp. Een kerkdienst in de schuur in plaats van in de kerk.

In gezelschap van in- en uitvliegende boerenzwaluwen en in de geur van de koeien kwamen gemeenteleden uit de drie dorpen en campinggasten samen. Ds. Bert Fockens uit Klarenbeek ging voor in de dienst met als thema ‘Woar be’j d’r ene van? – Waar ben je er één van?’.

Deze vraag levert vaak boeiende gesprekken op. Meestal is het gewoon een belangstellende vraag. Maar het kan ook gepaard gaan met een zeker oordeel. Mensen worden – positief of negatief – beoordeeld op hun uiterlijk, hun omstandigheden of hun huidskleur. Daarbij gaat het er ook nog over welke plek die ander inneemt in onze samenleving. Lang geleden werd er vergelijkbaar over Jezus gesproken in de plaats waar Hij groot gegroeid is. Stadsgenoten stelden met elkaar vast dat Hij er toch één van de plaatselijke timmerman was en dat zijn familie toch ook in hetzelfde stadje woonde. Daarbij dachten ze misschien wel: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’.

Na de dienst werd er lang nagepraat bij een kop koffie met door de gemeenteleden gebakken koek en cake op het erf van de boerderij.

woensdag 10 juli 2024

Deel dit bericht