WSV de Boei ligt op koers voor een nieuw vaarseizoen

Twello- WSV de Boei is een jonge watersportvereniging, die jeugd tussen de 8,5 en 16 jaar oud, kennis wil laten maken met de watersport, waarbij plezier voorop staat!

Veiligheid op het water is een belangrijk onderdeel. In samenwerking met zwembad de Schaeck in Twello, hadden wij afgelopen zaterdag onze jaarlijkse zwembadtraining. Tijdens deze training hebben wij de kinderen laten ervaren wat een goed passend zwemvest doet met hun veiligheid. Hierbij gingen zij gekleed in normale kleding en regenkleding te water, zowel met als zonder zwemvest. Ook werd er geoefend met het omslaan en weer oprichten van een kano en een kleine zeilboot. Tevens werden er nog enkele oefeningen gedaan in het reddend zwemmen. En tot slot was er nog ruimte voor een spelletje sup polo in het zwembad.

Je kunt al jeugdlid worden van WSV de Boei vanaf 8,5 jaar en als je in het bezit bent van een zwemdiploma. Het is leuk om het zeilen onder de knie te krijgen, maar wij doen meer! Naast twee zeilboten, beschikken wij ook over vier optimisten, vier Canadese kajaks en acht sups.

Het ervaren en beleven van de verschillende soorten van watersporten gebeurt op een speelse manier, in een gezellige omgeving. Naast de normale bijeenkomsten op recreatiegebied Bussloo, organiseren wij jaarlijks drie kampen. Tijdens deze kampen zal er naast de gebruikelijke activiteiten ook ruimte zijn voor andere watersporten, zoals bijvoorbeeld waterskiën, surfen, zwemmen of wadlopen.

Tevens ondersteunen wij bij verschillende activiteiten. Zo doen wij ook mee aan het project ‘Kies je sport’, georganiseerd door Voorst Actief.

Wil jij ook de watersport ontdekken? Kom dan geheel vrijblijvend een paar keer meekijken bij onze bijeenkomsten. Aanmelden kan via onze website wsvdeboei.nl of kijk op Facebook of Instagram.

woensdag 20 maart 2024

Deel dit bericht