WSV de Boei te water

Wilp- Op zaterdag 22 mei sprongen maar liefst nieuwe 9 leden letterlijk in het diepe, tijdens de eerste bijeenkomst van watersportvereniging de Boei in Wilp. Er werd namelijk gestart met een zwemvaardigheidstraining in zwembad de Schaeck. Met de kennis op zak om jezelf veilig te stellen in het water, kon een week later het zeil worden gehesen en was het tijd voor de eerste bijeenkomst op het water.

​Aan de keukentafel

Acht vrienden, met een gezamenlijke passie voor zeilen, staken hun koppen bij elkaar. Al snel werden wilde ideeën serieuze plannen en groeide het idee aan de keukentafel uit tot een volwaardige watersportvereniging. De eerste watersportvereniging in de gemeente Voorst.

Er werden in korte tijd grote stappen gezet. Een eerste lelievlet werd aangekocht en een tweede wordt zelf gebouwd en gaat 12 juni te water.

Samenwerking

De Boei is gestart met een kleine groep kinderen in de leeftijd van 10 tot ongeveer 15 jaar. Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor alles wat met watersport te maken heeft. Denk hierbij aan roeien, zeilen, samenwerken en veiligheid op het water. De samenwerking met Leisurelands Bussloo was snel gelegd voor de zeillessen in de zomerperiode.

De verenging hecht veel waarde aan een goede samenwerking met andere verengingen in de buurt. Op dit moment wordt er nog overlegt met een naastgelegen verenging, waar de leden van de Boei voor hun bijeenkomsten in de winter terecht kunnen. Daar zullen dan theorielessen worden gegeven, creatieve activiteiten en spelvormen gedaan, maar voorop staat de gezelligheid!

De vereniging is pas net van start, maar er wordt nu al nagedacht over uitbreiding in de toekomst voor jongeren ouder dan 15 jaar.

Nieuwe leden

Van mei tot oktober wordt er iedere zaterdagmiddag gezeild van 13.15 tot 16.45 uur (botenhelling Bussloo). Er is nog plek in de boot voor enkele nieuwe leden. Kijk voor meer informatie op onze website www.wsvdeboei.nl of volg ons op facebook!

woensdag 2 juni 2021

Deel dit bericht