ZANGGROEP NA 13 JAAR WEER OP HET PODIUM IN KLARENBEEK

Klarenbeek- Bezoekers van de uitvoering van het Oosterhuuzens Dialectkoor kunnen op de uitvoering van het Oosterhuuzens Dialectkoor op zaterdag 6 april in Het Boshuis in Klarenbeek genieten van de liedjes van het koor maar als toegift ook een optreden van de zanggroep Sparkling. Na 13 jaar gaat de groep op verzoek weer eenmaal optreden met hun succesvolle programma.

In 2001 besloten Anneberth Mulder, Marja Romeijn, Heidi Wolters en Henry Leeflang hun zangstemmen te bundelen in een zanggroep. Op de bruiloft van Kim en Patrick werd voor de eerste keer opgetreden. Meteen een groot succes. Het viertal besloot om door te gaan onder de naam Sparkling. Er volgden een reeks van optredens. Tot in de verre regio werd de zanggroep gevraagd. Men wist het: Sparkling bracht volop gezelligheid mee. De drie zangeressen en zanger hadden een veelzijdig programma in Engels, Duits en Nederlands, Zelfs werd leuk gezongen in het dialect. Het werd allemaal wat druk en de groep besloot er een punt achter te zetten. Dertien jaar geleden, ook op een uitvoering van dit koor, namen zij afscheid.

Engelbewaarder

Vorig jaar waren Kim en Patrick, hun geluidsmensen, 12,5 jaar getrouwd. Als verrassing besloot het viertal op dit feest op te treden. Met groot succes. Op verzoek nu ook voor de uitvoering van het koor. Samen heeft de groep weer liedjes opgehaald en zij verrassen hiermee de bezoekers. Als toegift zingt Sparkling als uitsmijter nog een paar nummers met het koor. Dirigent Uittenboogaard heeft met koor en zanggroep de grote hit van dit moment, De Engelbewaarder, ingestudeerd en zal zeker een gezellige uitsmijter worden die het publiek vrolijk mee kan zingen.

Meezingen

Het koor uit Oosterhuuzen begint om acht uur met vijftig zangers na het welkomstlied met een aantal gezellige nummers. De dirigent heeft in de afgelopen maanden enkele nieuwe liedjes ingestudeerd maar hij heeft ook ook een duik gedaan in het verleden en een paar mooiste liedjes weer af gestofd. Zo kan men luisteren naar het lied De Zwarver, maar ook kan het publiek meezingen met liedjes in de Tangomedley. Op een groot videoscherm wordt de tekst geprojecteerd en kan men gezellig meezingen over Donna Clara, de Zwarte Zigeuner Heideroosje en meer.

Kaarten

Er zijn nog wat kaarten verkrijgbaar bij Primera De Damper, Beekbergen, Tankstation Jan de Croon Klarenbeek, Tankstation Jan de Croon in Twello en bij Martien Kobussen, Droefakkers 3a Loenen.

Ook is het mogelijk telefonisch kaarten te bestellen bij Ton Tijhof, Dorpstraat 30a, Beekbergen telefoon 055 5052289.

woensdag 20 maart 2024

Deel dit bericht