Zaterdag afsluiting seizoen open dagen Stichting De IJssellinie

Olst- De Stichting De IJssellinie sluit aanstaande zaterdag (6 oktober) het seizoen van de open dagen af. Van 12.00 tot 16.00 uur kunnen liefhebbers van recente militair-waterbouwkundige geschiedenis zich voor een rondleiding melden bij de hospitaalbunker op landgoed De Haere in Olst. Er hoeft niet van tevoren een afspraak worden gemaakt. De excursie voert door de hospitaal- en de commandobunker en doet ook het inlaatwerk in de dijk tussen Olst en Deventer aan. Het volgende seizoen van de open (zater)dagen begint op 2 maart 2019.

Het einde van de open dagen betekent niet dat de activiteiten van de Stichting De IJssellinie voor dit jaar ten einde zijn. Integendeel zelfs. Met name voor de rest van de maand oktober, maar ook in november en december, staat nog een groot aantal rondleidingen-op-afspraak op het programma. Naar verwachting zullen volgend jaar ook weer veel rondleidingen worden geboekt. Dat betekent dat er meer gidsen/vrijwilligers nodig zijn. Het ligt in de bedoeling in de komende periode weer een opleiding voor rondleiders te organiseren. Binnenkort volgt daarover meer informatie.

Deelname aan de rondleiding op de open dag van zaterdag kost vier euro voor volwassenen en twee euro voor leerlingen van de basisschool. Voor volgend seizoen worden de tarieven licht verhoogd.

Voor meer informatie: www.ijssellinie.nl

woensdag 3 oktober

Deel dit bericht