Zaterdag voor Moederdag plantenverkoop Dorpsverfraaiing Twello

Twello- Zaterdag 11 mei is een zaterdag om in uw agenda te noteren. De traditionele voorjaarsmarkt van de Dorpsverfraaiing Twello vindt dan plaats. Prachtige planten worden te koop aangeboden en de “Trossen Los” zorgt voor veel muzikaal plezier. Traditiegetrouw zullen verschillende hobbyisten hun eigengemaakte producten weer verkopen. Zonnebloempitten worden aangeboden namens het Voorster Nieuws. Kortom zaterdag 11 mei van 9.00 tot 16.00 uur is een zaterdag vol gezelligheid.

Planten kopen met deskundig advies
Zoals al jaren traditie verzorgt Stichting Dorpsverfraaiing Twello haar voorjaarsmarkt op de zaterdag voor Moederdag. Dit jaar op zaterdag 11 mei.

Een ruim assortiment kleine planten zal wederom uitgestald worden op het Dorpsplein. Mocht u niet weten welke planten geschikt zijn voor uw tuin of plantenbak dan wordt u voorzien van deskundig advies. De vrijwilligers weten alles te vertellen over de bloeitijd, de hoogte van de planten, of deze schaduw of zon verwachten en welke planten geschikt zijn om bij elkaar te zetten.

Op de kramen staan meerdere soorten grotere planten en tevens zullen de kramen vol gehangen worden met planten in baskets.

Weken geleden zijn de planten met veel zorg uitgezocht. Bij de kwekers gelabeld met “gereserveerd”. Dit betekent dat de planten van een goede kwaliteit zijn. Alle planten zijn eenjarig en geschikt voor beplanting in tuin of bakken.

Oppotten
Ook dit jaar wordt de mogelijkheid geboden uw meegebrachte potten / bakken te laten vullen. Uw bakken worden gevuld met prima aarde en tevens worden groeikorrels toegevoegd. Hierdoor zal de groei langer en voller zijn.

“Bedank” bloem
Donateurs worden bedankt met een prachtige bloem. Donateurs maken het werk van de Dorpsverfraaiing mogelijk. Wilt u ook graag zo’n “bedankbloem”, maar bent u nog geen donateur, dan kunt u ter plekke donateur worden. Uiteraard heeft u dan ook recht op een “bedankbloem”.

Hobbyisten
Rondom het Dorpsplein zullen hobbyisten eigengemaakte producten te koop aanbieden. Dikwijls zijn dit producten die niet in winkels verkrijgbaar zijn. In één van de kramen zullen Moederdag cadeautjes te koop zijn voor slechts € 2,- Ook zijn er onder andere geborduurde handdoeken, babyartikelen, sieraden, voorwerpen van tin en producten van theezakjes te koop.

Shantykoor “de Trossen Los”

Tijdens de markt zal het shantykoor uit Twello menig zeemanslied ten gehore brengen.

Zonnebloempitten
De zakjes met zonnebloemzaden van het Voorster Nieuws zijn verkrijgbaar in de kraam van de dorpsverfraaiing. Staat er bij u straks de zonnebloem met de langste steel in de tuin?

Schrijf uw naam op het formulier en mogelijk wint u een prachtige prijs.

Welkom op zaterdag 11 mei

De vrijwilligers van de Dorpsverfraaiing nodigen u uit planten te komen kopen, De Trossen los nodigen u uit naar hen te komen luisteren, de hobbyisten willen u graag verrassen met hun producten. En het Voorster nieuws wenst u alvast succes met de kweek van de langste zonnebloem.

Graag tot ziens op 11 mei.

woensdag 1 mei 2024

Deel dit bericht