Zelfoogsten bij tuinderij De Overkant

Twello- Zaterdag 12 juni opent zelfoogsttuin De Overkant ‘haar deuren’. Van 14.00 uur tot 16.00 uur kunt u zich laten voorlichten over de teelt van biologische groenten en de mogelijkheden tot zelfoogst.

​De zelfoogsttuin is gevestigd op het land van zorgboerderij Sterrenland langs de Meermuidenseweg in Twello. Hier is de familie Margry al in 1979 begonnen met de teelt van biologische groenten. Sinds 2020 worden de groenten door tuinders Laurens van Zwol en Sander Bakkenist geteeld en verzorgd. Dit voorjaar is de tuinderij verzelfstandigd en voortgezet onder de naam Biologische Tuinderij de Overkant.

Nieuw op de tuinderij is de mogelijkheid tot zelfoogst. De tuinderij bied je vanaf dit voorjaar de mogelijkheid om zelf wekelijks je groenten te oogsten. Vanaf half mei tot in november kun je je dagelijkse groenten zelf oogsten van het land. Een beetje zoals een moestuin, maar dan zonder de noodzakelijke dagelijkse zorg. Tuinders Laurens en Sander dragen zorg voor het zaaien, planten, verzorging van de gewassen en het onderhoud van de tuin. Wekelijks kun je gemiddeld 5 verschillende groenten oogsten. De tuinders zorgen voor voldoende variëteit en maken een weeklijst met beschikbare hoeveelheid per groente. Daarnaast kunnen verse kruiden en bloemen worden geplukt.

Een kijkje te komen nemen kan op zaterdag 12 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt rondkijken bij de groenten op de tuin, de tuinders geven een rondleiding en je kunt het voor een keer proefplukken. Inschrijven voor de zelfoogst kan ook. Daarnaast is er een demonstratie in het bereiden van een lekker hapje met de vers geoogste produkten van de tuin door Cathy en vertelt imker Annette alles over de bijenkasten. Tom en Toos Margry laten je graag zien wat je op Sterrenland nog meer kan beleven. Kom proeven en ervaren. Deelname is kosteloos. Je kunt gewoon langskomen maar het liefst laat je even weten dat je komt.

Locatie: op het terrein van Sterrenland, Meermuidenseweg 19b, Twello. Meer informatie vind je op www.tuinderijoverkant.nl

Sander en Laurens.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht