Zone.college Twello hijst voor de tweede keer de Groene Vlag

TWELLO- Bij Zone.college Twello staat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel. In 2017 werd de school, als eerste in de provincie Gelderland, gecertificeerd als Eco-School en ontving de bijbehorende Groene Vlag, het internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Eco-Schools is een wereldwijde organisatie, die toetst of scholen zich voldoende inzetten om aan een duurzame toekomst te werken. Dat moet niet alleen tot uiting komen in het schoolgebouw, maar ook in het onderwijs en het gedrag van leerlingen en personeel. Kenmerkend is dat de leerlingen nadrukkelijk betrokken worden en bij veel onderdelen de leiding nemen.

Elke 2 jaar vindt er opnieuw een audit plaats. Hierbij wordt gekeken of de school zich heeft verbeterd en ontwikkeld in vergelijking met de vorige audit. Zo is er de afgelopen periode veel gedaan op het gebied van afvalscheiding en zijn er 518 zonnepanelen geplaatst op het dak van het gebouw. Dankzij de geweldige inzet van het eigen Eco-team, heeft Zone.college Twello daarom opnieuw de Groene Vlag verdiend.
Vrijdagochtend heeft burgemeester Penninx van de gemeente Voorst de 2e Groene Vlag gehesen en na afloop werd er voor alle leerlingen heerlijke biologische appelsap geserveerd in speciale cupjes gemaakt van composteerbaar plastic.
Ook de komende periode gaat het Eco-team verder met allerlei acties in het kader van duurzaamheid, zoals bijvoorbeeld de 5-minuten-douchen-challenge. Hiervoor hebben de leerlingen van het team een speciale zandloper voor onder de douche uitgedeeld om iedereen te motiveren om maximaal 5 minuten te douchen en zodoende veel water én energie te besparen.
Wilt u meer informatie over de projecten van het Eco-team van Zone.college Twello? Tijdens de open dagen op vrijdag 24 januari 2020 (15.30 – 20.30 uur) en zaterdag 25 januari 2020 (10.00 – 12.30 uur) bent u van harte welkom en vertellen zij u graag meer hierover!

woensdag 27 november

Deel dit bericht