Zone.college Twello verdient 3e Groene Vlag

Twello- Op vrijdag 22 april j.l., Earth Day, ontving Zone.college Twello de 3e Groene Vlag van de UNESCO-organisatie Eco-Schools. Dit werd feestelijk gevierd samen met wethouder Harjo Pinkster van de Gemeente Voorst, onder andere verantwoordelijk voor milieubeheer, afval en duurzaamheid.

Keurmerk duurzame scholen
Het is voor Zone.college Twello de 3e Groene Vlag. Deze vlag is het internationale keurmerk van Eco-Schools voor duurzame scholen. Dankzij de continue inzet van leerlingen uit het Eco-team, betrokken docenten en de ondersteunende diensten van de school wordt aandacht besteed aan het belang van een duurzame leefstijl. Zij zetten zich in voor het klimaat en proberen de aarde beter achter te laten voor toekomstige generaties.

Feestelijke activiteiten
Voor deze gelegenheid was voor alle leerlingen een fotowedstrijd over duurzaamheid uitgeschreven, werd er tijdens de lunchpauze een proeverij van duurzame snacks, zoals de ‘bieterbal’, aangeboden en stonden er 2 kraakperswagens van de gemeente op het schoolplein waar leerlingen voorlichting konden krijgen over afvalverwerking en mee konden doen aan een quiz.

Earth Day
Directeur Bas Timmer vertelt: “Het was zeer toepasselijk om de viering van de Groene Vlag samen te laten vallen met Earth Day, Dag van de Aarde. Dit is al jarenlang de dag die tot doel heeft mensen over de hele wereld bewust te maken van het bijzondere van de aarde en het leven daarop. Op deze dag wordt op positieve wijze aandacht gevraagd voor de wereldproblematiek rondom natuur, milieu en klimaatverandering. Dit jaar was het thema ‘investeer in onze planeet’ en dat doen de leerlingen en medewerkers van Zone.college Twello zeker.”

woensdag 4 mei 2022

Deel dit bericht