Zwaarbevochten overwinning CCW tegen Kon.UD

WILP-

Na een vrij weekend mocht CCW vanmiddag weer op eigen bodem aantreden tegen Kon. UD en moest het vanmiddag stellen zonder de geblesseerde Bart Keurhorst. CCW kwam goed uit startblokken waarbij de gasten uit Deventer met name het eerste kwartier, twintig minuten totaal geen grip op de aanval van CCW. Met name over de rechtervleugel was Tim Alferink met regelmaat zijn bewakers te snel af en creëerde de ene na de andere goede kans, maar de afwerking liet hier veel te wensen over, waarvan er toch eigenlijk zeker twee tot drie van benut hadden moeten worden. Na een min of meer gedwongen wissel bij Kon. UD kregen de bezoekers meer vat op de wedstrijd en kwamen ook duidelijk beter in de wedstrijd. Na een goed half uur kwam de thuisploeg eindelijk en verdiend op voorsprong. Het was weer Tim Alferink, nu vanaf rechts die allen en iedereen te snel af was en de goed meegekomen gelegenheidsaanvaller Frank van de Linde in staat stelde de 1-0 binnen te werken. Echter na drie minuten was het bij de eerste de beste mooie aanval van de koninklijke over de linkervleugel Job Torben Visser uit de voorzet die volgde als een duveltje uit een doosje de achterhoede te slim afwas en de 1-1 achter Joris wist te schieten. Na die doelpunt ontstond zich een wat opener wedstrijd waarbij zich voor beide doelen een aantal goede mogelijkheden voordeden om de score te veranderen. Een paar tellen voor de rust dacht CCW te scoren maar en inzet van Mark Wolters werd afgekeurd omdat er een handsbal aan vooraf zouden zijn gegaan. Ruststand derhalve 1-1, en dit mocht met name CCW zich aanrekenen.

Na de rust begon CCW weer wat beter aan de wedstrijd, kreeg ook wel weer wat kansjes, maar kwam ook goed weg toen Joris een bal niet echt lekker onder controle kreeg en met meer geluk als wijsheid een doelpunt kon voorkomen. Na ongeveer een uur spelen kwam CCW toch weer op voorsprong, ditmaal een goed lopende aanval over diverse schijven aan de rechterkant en was het Mark Wolters die een perfecte voorzet van Bjorn Hendriks bijzonder knap binnen kopte. Na dit doelpunt zocht Kon UD nog meer de aanval, was ook een periode veel sterker als de thuisploeg, kreeg ook enkele dotten van kansen, maar ging hier gelukkig voor CCW heel erg slordig mee om en kon het de zege met in dit geval hard werken ternauwernood over de streep trekken en klom met deze overwinning over Kon UD op de ranglijst.
Volgende week de uitwedstrijd tegen sv Raalte, dit zal zeker weer een moeilijke pot, zeker gezien het feit dat deze ploeg vanmiddag koploper Emst op eigen boden de punten af wist te snoepen, iets wat weinig ploegen in Emst gegeven is.