Badmintonclub jubileert

Twello- Afgelopen maandag bestond badmintonclub BC-Twello op de kop af 45 jaar. Het uitje ter gelegenheid van dit jubileum hadden de leden reeds in september gehad maar op de echte verjaardag werd er een toernooi georganiseerd.

Nu gebeurt dat bij BC Twello regelmatig, maar deze keer was bijzonder omdat de Burgemeester, Jos Penninx (bijgestaan door Ingrid de Croon van gemeente Voorst), de eerste shuttle sloeg om het toernooi te openen. Maar voordat het zover was refereerde hij in een toespraak aan de verbinding tussen mensen in clubverband en dat deze sterker wordt als we elkaar positief motiveren. Toen het toernooi van start was gegaan viel het de Burgemeester en Mw de Croon, inderdaad op dat BC Twello een heel saamhorige vereniging is waarbij jong en oud elkaar respecteert en er met elkaar een gezellige en sportieve avond van weet te maken. Ook de professionele houding enerzijds met het informele karakter anderzijds geven BC Twello een bijzonder cachet. De burgemeester gaf toe ooit getennist te hebben doch slaat nu eerder een balletje op de green.

In de originele statuten staat letterlijk: ‘De vereniging heeft ten doel de ontwikkeling van de lichamelijke ontwikkeling in het algemeen en de beoefening van de Badmintonsport in het bijzonder. Zij tracht dit doel te bereiken door oefeningen te houden en door het uitschrijven van en/ of deelnemen aan wedstrijden, alsmede door alle andere wettige middelen…’. Dat doel staat nog fier overeind hoewel we nu geen idee hebben wat men destijds bedoelde met ‘andere wettige middelen’. De eerste ledenlijst van november 1973 was eenvoudig opgesteld, ieder lid had zijn naam en adres eigenhandig opgeschreven. Dat waren destijds 42 namen en momenteel zijn dat er 51. De badmintonsport heeft in Nederland zeker in de eerste jaren een enorme populariteit genoten. Nu geldt dat in Europa voor Engeland en Denemarken maar leeft de sport veel meer in Aziatische landen als Maleisië, Indonesië en India. Onterecht vindt BC-Twello, want het is een volwaardige sport die zowel fysiek als mentaal uitdagend is.

Bent u benieuwd naar onze club en badminton in het bijzonder neem dan een kijkje op onze website www.bctwello.nl of kom gezellig langs op de maandagavond vanaf 20.00 uur in sporthal de Jachtlust waar we spelen tot 23.00 uur. Neem gerust sportkleding mee, rackets zijn voorhanden.

woensdag 7 november 2018

Deel dit bericht