Gerrit Marsman kampioen 2022

TWELLO- TWELLO.- Op 28 september vond het jaarlijkse clubkampioenschap van de Twellose Jeu de Boules club plaats. Zou de kampioen dit jaar een vrouw worden?

’s Morgens vroeg werd er aan de Iordensweg hard gewerkt door de mannen van de club. De tent werd klaar gezet, de baan geharkt en in vijf banen verdeeld. Het weer was uitstekend. ’s Middags melden 23 leden zich bij de tent om deel te nemen. De tent was inmiddels gezellig aangekleed en koffie en thee stonden klaar. Aan lekkernijen was ook gedacht. Bij een gezellig kampioenschap horen hapjes. De kapotte banken bij de banen waren toevallig die ochtend vervangen door metalen banken. Een prettige bijkomstigheid. Veel tijd om te zitten was er echter niet. De deelnemers werden verdeeld in groepen. Op elke baan werd er door twee groepen gestreden om het behalen van de eerste dertien punten. Er werd gelachen, genoten, dikwijls een gespannen blik tijdens het werpen met de steeds belangrijke vraag: “Rolt mijn bal het dichts bij de but.” Na drie rondes waren er drie mannen die het gepresteerd hadden elke wedstrijd dertien punten bij elkaar te gooien. Met name Bennie Boerkamp, Jan Haarman en Gerrit Marsman. Gedrieën waren zij de finalisten. De conclusie kon getrokken worden dat ook dit jaar geen vrouw met de trofee huiswaarts zou keren. Joke van ’t Erve is er echter van overtuigd dat die dag steeds dichterbij komt.

De finalisten maakten zich klaar voor de onderlinge strijd. De overige spelers moedigden enthousiast aan. De meetlat werd gebruikt om vooral geen vergissingen te maken. Gerrit Marsman bleek de beste bouler. Hij kreeg de trofee “een Jeu de Boules-speler” uitgereikt door Jan Haarman, lid van de wedstrijdcommissie en medefinalist. Het was een gezellige, zeer sportieve middag. Gezellig is het altijd bij deze club. Denk jij nu: “Dat spelletje wil ik ook graag spelen?” Kom dan op de maandag, woensdag of vrijdagochtend om 10.00 uur naar de baan aan de Iordensweg. Op dat tijdstip wordt er getost. Je hoeft niet elke dag te komen. Hoe vaak en wanneer bepaal jezelf. En ben je een vrouw, mogelijk word jij dan in 2023 de eerste vrouwelijke kampioen van de club. Winnen is leuk. Gezelligheid is belangrijker. En dat is een groot kenmerk van deze club.

woensdag 5 oktober 2022

Deel dit bericht