Activia vergeet punten mee te nemen uit Epe

Twello- Zondag mochten de mannen van Rorije aantreden in en tegen Epe. Zij begonnen met dezelfde opstelling als de vorige week met uitzondering van de man in goal. Vaste keeper Jory Visch kon namelijk niet onder werkverplichtingen uit en daarom stond Thomas Polman onder de lat. Er waren fases waarin de thuisploeg wat sterker oogde en er waren ook fases waarin Activia de overhand had. In de eerste helft kreeg Joey Hesselink al snel een goede kans nadat Wouter over rechts ontsnapt was maar hij schoot over.

Niet lang daarna was er een fase met ongeveer vier kansen voor Activia binnen een minuut maar geen der roodwitten slaagde erin om het beslissende tikje te geven. Hierna werd Epe wat sterker en moest Thomas ook handelend optreden bij een gevaarlijke aanval. Dit ging hem goed af en dat gaf de ploeg vertrouwen. In het laatste kwartier kreeg Joey nogmaals een goede kans maar na een prachtige aanname schoot hij via de paal naast. Vlak voor rust viel toch de 0 – 1; een schot van Joey werd door de keeper gepareerd maar niet verder dan de vrijgelaten Thijs Leerkes die de rebound kon binnen schieten. Deze prettige stand werd in de blessuretijd van de eerste heft toch nog weer uit handen gegeven. Een moment van onoplettendheid werd afgestraft en dat betekende een 1 – 1 ruststand; waarmee beide ploegen wel konden leven.
De tweede helft bleef een aantrekkelijk schouwspel opleveren met al snel een grote kans voor Epe en daarna weer een fase waarin Activia de overhand had. Een stijlvolle kopbal van Niels Achtereekte uit een corner passeerde weliswaar de keeper maar niet de op de lijn staande verdediger en er waren meer dreigende momenten. Dit werd doorbroken door een harde overtreding op die zelfde Niels die hierna niet verder kon en vervangen moest worden. Dit had nogal wat omzettingen tot gevolg en de organisatie was hierna wat minder. Toch kreeg Activia nog enkele grote kansen; opnieuw werd een kopbal van de lijn gehaald door een verdediger (ditmaal had Chiel voor de Poorte geen geluk)en de doorgebroken Thijs Leerkes slaagde er niet in om tot afwerken of een goede assist te komen. De laatste vijf minuten waren hectisch. Beide ploegen wilden winnen en gaven ruimte weg. Epe leek te profiteren uit een corner maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af terwijl 10 Epe spelers al op elkaar het feestje aan het vieren waren. Nauwelijks bekomen van de commotie viel toch de winnende treffer aan die kant; de aanvaller kreeg teveel ruimte en hij haalde hard en zuiver uit. Deze 2 – 1 kwam Activia niet meer te boven en zo leed het de eerste nederlaag van dit seizoen in een uitwedstrijd. Een zure nederlaag omdat deze niet alleen onnodig maar ook onverdiend was.