Terwolde kan geen vuist maken

Terwolde- De voorster derby tussen SV Terwolde en Wilp stond op het programma. De thuisclub moest een aantal vaste krachten missen dus moest trainer Dick Roeterd improviseren met zijn opstelling. Tot overmaat van ramp moest Job Albers na zo’n 30 minuten ook het speelveld verlaten omdat hij nog steeds last had van zijn blessure opgelopen tegen V en L.

Terwolde startte daarom met Wiebe Voois in de spits en hij heeft dit met verve gedaan al was hij in het begin wat onwennig. Wilp had gedurende de hele wedstrijd overwicht maar het creëerde niet of nauwelijks kansen. Zo ging een kopbal in de 7e minuut over het doel van Terwolde. Doelman Nieuwenhuis had een drukke middag maar kreeg geen al te moeilijke ballen zodat hij soeverein overeind bleef. Terwolde kwam aanvallen veel te kort en het schot van Thomas Leurink in de 13e minuut was dan ook een positieve uitzondering. De thuisclub leed veel balverlies en had grote problemen om de bal in de ploeg te houden. Het was tegenhouden voor de thuisclub en gokken op een spaarzame counter. Edwin Dommerholt vuurde in de allerlaatste minuut van de eerste helft nog op goal echter zijn inzet ging enkele centimeters over. Beide teams gin gen dan ook met 0-0 de rust in. De tweede helft hetzelfde beeld en waarbij aangetekend moet worden dat het jonge team van Terwolde behoorlijk knap op de been bleef zonder zelf gevaarlijk voorin te worden. Dik Nieuwenhuis pakte in de 61e minuut een bal knap onderin de hoek. Wilp bleef aandringen en had het meeste recht op de overwinning maar ze kwamen niet verder dan een schot in het zijnet en een kopbal op de lat. Toch trok Wilp aan het langste eind want het maakte uit het niets de 0-1 in de 84e minuut. Terwolde zette nog aan maar het was onmachtig en de counters van Wilp leverden ook niets meer op mede door voortreffelijk ingrijpen van Dik Nieuwenhuis.