10e Midwinterwandeling wordt Midwinter 10-daagse.

Brummen- Ondanks de coronacrisis was het voor de organisatoren van de Midwinterwandeling in Brummen geen optie om het evenement dit jaar af te blazen. Er is gezocht naar een mogelijkheid om de wandeltocht, die normaal op de 2e zondag in Brummen zo’n 750 wandelaars trekt, toch te kunnen organiseren. Maar natuurlijk wel corona-proof. En dat is de Midwinter 10-daagse geworden.

Van vrijdag 11 december t/m zondag 20 december is iedereen in de gelegenheid om één van de routes op een zelf gekozen dag en een zelf gekozen tijd te lopen. Dit geeft een ruime spreiding, maar mocht u andere wandelaars tegenkomen, houd dan wel de 1,5 m. afstand in acht.

Er worden, net zoals andere jaren, weer 3 routes uitgezet. Routes van 5, 10 en 15 km.
Het startpunt van de rondwandeling is dit jaar op het Marktplein in Brummen, bij Proeflokaal & Gastrobar ’t Kromhout. ’t Kromhout is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.
Alle routes, natuurlijk door de mooie omgeving van Brummen, komen langs de uitspanning De Vroolijke Frans. De Vroolijkheid (zoals genoemd in Brummen en omgeving) is op maandag gesloten, alle andere dagen geopend vanaf 11.00 uur.

Dit jaar geen pijlen die de route aangeven, maar bij het startpunt zijn gratis routeboekjes af te halen. De 5 km wandeling wordt traditioneel voor kinderen weer heel aantrekkelijk gemaakt, maar ook op de andere routes komt u een aantal verrassingen tegen. De route gaat voornamelijk over onverharde paden en honden mogen op deze wandeling aangelijnd mee.

De organisatoren, De Vrienden van het Harmonie Orkest Brummen, ondersteunen met deze wandeling het harmonieorkest. Aangezien wij dit jaar geen inkomsten hebben uit deze wandeling, zijn wij heel blij dat er een aantal sponsoren zijn, waaronder ’t Kromhout en De Vroolijke Frans, die het mogelijk maken deze gratis wandeltocht te organiseren. Waarvoor onze hartelijke dank.

Verdere informatie op onze site www.midwinterwandeling.nl en als u genoten heeft van de Midwinter 10-daagse vinden we het leuk als u daar een berichtje of een foto plaatst.

woensdag 21 oktober

Deel dit bericht