120 vrijwilligers bedankt door burgemeester en VCV

Twello- Jaarlijks zet de VrijwilligersCentrale Voorst (VCV) vrijwilligers uit onze gemeente in het zonnetje. Dit jaar werd er een soort ‘walk-thru’ georganiseerd bij Klein Twello alwaar 120 vrijwilligers een cadeaubon, een zonnebloem en een kaartje ontvingen uit handen van de burgemeester. Een geslaagde actie in deze tijd. Een tijd waarin vrijwilligers hun waarde des te meer bewijzen.

​De afgelopen jaren werd er vaak een feestelijke borrel of een diner georganiseerd als blijk van waardering. De burgemeester ontbrak nooit op dergelijke avonden en nam altijd de tijd om met iedereen een praatje te maken en hem of haar te bedanken voor de vrijwillige inzet. Dit jaar was de setting noodgedwongen anders, maar de gelegenheid voor een praatje was er gelukkig wel. De 120 vrijwilligers waren namelijk nauwkeurig verdeeld over drie avonden waardoor Jos Penninx iedereen persoonlijk kon bedanken.

Zowel de organisatoren als de burgemeester en de vrijwilligers genoten zichtbaar van de ‘walk-thru-waardering’. “Ondanks wat gure weersomstandigheden was het elke avond weer een feestje” zegt Kim Arntzen van de VCV met een glimlach. “De presentjes, maar vooral het dankwoord van de burgemeester wordt enorm gewaardeerd. En dat verdienen deze mensen ook, want het mooie is, ze zijn allemaal genomineerd door iemand anders” legt Kim uit.

Dit jaar had iedere inwoner van de gemeente de mogelijkheid om (maximaal) drie vrijwilligers te nomineren. Hierbij moest men ook aangeven waarom deze persoon een bedankje verdiende, vertelt Kim. “Deze mooie, veelal lovende woorden hebben we vervolgens op een kaartje geschreven zo kreeg iedereen die persoonlijke boodschap mee, samen met een zonnebloem en een waardebon van een horecazaak uit de gemeente.”

Dank gaat uit naar de mooie cadeautjes van De Kribbe uit Wilp, Pijnappel uit Klarenbeek, De Patron uit Twello, Brodazz Beach uit Bussloo, en Ribhouse Texas uit Voorst. De bloemen kwamen van Ria’s Bloemenhoek uit Voorst en Puur Bloemen en Planten uit Twello.

woensdag 2 juni 2021

Deel dit bericht