Aandacht voor Klimaat

Twello- Op zondag 3 oktober kwam de oecumenische pelgrimstocht voor klimaatgerechtigheid door onze gemeente. De dag werd gestart in Colmschate en ging vervolgensnaar Apeldoorn.

De pelgrims lopen naar de 26ste Wereld klimaatconferentie in Glasgow in Schotland. De tocht is in augustus in Polen gestart en eindigt in november in Glasgow. De groep bestaat uit Italiaanse, Zwitserse, Duitse, Zweedse en Nederlandse pelgrims. Twellonaar Johan van Werven is een van de lopers, en medeorganisator voor Nederlandse deel. Onderweg wordt er gegeten en geslapen bij kerken en moskeeën, zoals dat gebruikelijk is bij pelgrimages. Die zondag was het koud en nat.. Gelukkig werd het eind van de middag toch nog droog. De pelgrims kwamen door de regen al vroeg in Irene aan. Jojanneke, Lieke, Gerrie, Truus en Wilma hadden een fantastische lunch klaargemaakt. Helemaal vegetarisch en veganistisch. Overal werden oude kranten in de natte schoenen gestopt, regenjassen en tassen overal te drogen.

Na de lunch haakten enkele daglopers af. Zij werden met een lied bedankt voor hun support en kregen de beste wensen mee. Enkele nieuwe lopers kwamen erbij, ook een kleine delegatie uit Twello. Via Teuge ging de tocht naar Apeldoorn. Bij GGNet werden we gastvrij ontvangen door de geestelijk verzorger voor de thee. Zij had gelezen over de tocht en spontaan de theepauze aangeboden. Voor we verder konden moesten we nog wachten op een filmploeg. Gedurende het wachten werd de tijd gedood met liedjes en beweegoefeningen. Na nog een uitleg bij het “Energiepunt” over de nieuwste ontwikkelingen op energiegebied eindigde de tocht bij de Eyup Sultan Moskee. Dat is een Groene moskee. Ook moskeeën doen mee met Groene Kerken.

Wilt u meer lezen, dan kunt u informatie vinden op de website https://www.groenekerken.nl/klimaatpelgrimstocht.

Uitspraak Loesje: “Als wij nu veranderen, dan hoeft het klimaat het niet te doen”

Werkgroep Groene Dorpskerk Twello en Pastoresteam RK franciscus Clara en Emmaüsparochie.

woensdag 13 oktober 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws