Adembenemend en indrukwekkend mooi concert

Bussloo- Afgelopen zaterdagavond vond het derde concert plaats in de voorjaars concertserie georganiseerd door Stichting Sint Martinuskerk Bussloo in samenwerking met In Goede Handen Management. Op het programma het Stabat Mater door het Pergolesi Ensemble. Het bijzondere van het Pergolesi Ensemble is dat het bestaat uit een sopraan, alt en vier saxofonisten. In plaats van strijkers was nu Pergolesi’s Stabat Mater in een versie te horen begeleidt door een kwartet saxofoons. Dat gaf een hele andere kleuring aan het bekende stuk van Giovanni Battista Pergolesi. Omdat alle musici hun adem gebruiken om muziek te maken, klinkt het alsof de zangstemmen soms overlopen in de saxofoon lijnen. Het geheel geeft een nieuwe diepgang en elan aan de eeuwenoude muziek, waarbij de smart van Maria onder aan het kruis van haar zoon Jezus prachtig tot uitdrukking komt.

Pentekeningen

Het aanwezige publiek gaf het ensemble dan ook een staande ovatie aan het eind van het concert. Vele bleken verbaasd en verrukt te zijn over deze nieuwe combinatie binnen dit toch wel bekende muziekstuk van de passietijd. “Wauw, fantastisch deze combinatie” en “De saxofoons zijn nog indringender dan de gebruikelijke strijkers, wat een ontdekking, ” waren enkele reacties van het enthousiaste publiek. Na afloop van het concert was er onder genot van een drankje gelegenheid de pentekeningen van de Passieweg van kunstenaar Teun Velders uit Wilp en de erbij behorende gedichten van de uit Deventer afkomstige Rob Godthelp van dichtbij te bekijken en te lezen of met de musici na te praten.

CD Presentatie

Voor alle mensen die deze kans hebben laten liggen en nieuwsgierig zijn naar deze nieuwe versie van het Stabat Mater van Pergolesi: dit concert wordt herhaald op Goede Vrijdag, 19 april, om 20:00 uur in de Kloosterkerk van Nieuw Sion in Diepenveen. Informatie en kaarten bestellen op www.ingoedehanden.management. Inmiddels zijn de eerste bestellingen al binnen voor het laatste voorjaarsconcert in de Sint Martinuskerk dat plaats vindt op zaterdagavond 22 juni om 20:00 uur. Dan komt de Schola Sancti Gregorian Lebuini Daventriae een CD presentatie concert geven. De Deventerse schola bestaat 25 jaar en heeft ter gelegenheid een CD opgenomen waarvan ze vele nummers laten horen. Kaarten bestellen kan via: www.sint-martinuskerk-bussloo.org.

woensdag 17 april

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws